Alle info over coronamaatregelen in Westerlo

 • 2 februari 2021

Laatste update op vrijdag 5 maart

Hoeveel mensen in Westerlo zijn besmet met corona en hoeveel zijn er al gevaccineerd? Welke maatregelen neemt de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Wat moet je doen als je ziek bent, getest moet worden of in quarantaine moet? Wanneer krijg ik mijn vaccin?

Alle info over de huidige maatregelen voor Westerlo vind je in het menuonderdeel Corona op deze website. Dat menuonderdeel kan je ook bereiken via de knop menu rechtsboven.

Overlegcomité van vrijdag 5 maart

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité de coronasituatie opnieuw besproken. Voorzichtig zijn blijft belangrijk, maar tegelijkertijd wil men ook perspectief bieden. In die eerste voorzichtige stap wordt voorrang gegeven aan onderwijs, jongeren en buitenactiviteiten.

Vanaf maandag 8 maart

 • Je kan opnieuw buiten samenkomen met 10, in plaats van met 4. Met mondmasker en op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Begrafenissen en uitvaarten: tot 50 personen met 10 vierkante meter per persoon, in plaats van 15 personen.
 • Georganiseerde activiteiten (sport en andere) voor -13 jaar: max. 25 kinderen buiten of 10 binnen.
 • Georganiseerde activiteiten (sport en andere) voor -19 jaar: buiten met 10.
 • Fotografen en privésauna’s mogelijk voor mensen die onder zelfde dak wonen

Vanaf maandag 15 maart

 • Daguitstappen met klasbubbel zijn mogelijk in lager en secundair onderwijs.
 • Voltijds onderwijs op school voor beroepsonderwijs en buitengewoon onderwijs.
 • Studenten hoger onderwijs mogen weer één dag per week les volgen op de campus.

Vanaf april

 • Georganiseerde buitenactiviteiten (sport en andere) voor iedereen met 10 personen.
 • Culturele activiteiten, evenementen en erediensten: 50 personen. Met mondmasker en op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Pretparken open.
 • Paasvakantie: georganiseerde activiteiten en kampen voor -19 jaar met maximaal 25 personen.
 • Na de paasvakantie kunnen alle leerlingen uit het lager en secundair onderwijs weer voltijds naar school!

Vanaf 1 mei

Ook binnen wordt meer mogelijk als de coronacijfers het toelaten. Er komen meer versoepelingen op vlak van sociale contacten, horeca, winkels en ambulante handel, cultuur en events, markten, kermissen, jeugdwerk, het verenigingsleven, de sportsector, erediensten, thuisverzorging en fitness.

En verder…

Alle andere maatregelen zoals de avondklok van 0 tot 5 uur blijven van kracht. Ook het verbod op niet-essentiële reizen blijft nog behouden tot 18 april. 
Op 26 maart volgt een nieuw overleg om de situatie verder te evalueren.

Zie ook https://crisiscentrum.be/nl/news/overlegcomite-beslist-buitenplan-vanaf-8-maart-met-meer-mensen-buiten  

Huidige maatregelen

 • Vaccinaties
  Bewoners en personeel van woonzorgcentra Parel der Kempen Westerlo, Perwijshof Zoerle-Parwijs en Vlaspand Zoerle-Parwijs hebben hun tweede dosis van het vaccin gekregen. Ondertussen wordt de eerstelijnszorg gevaccineerd.
 • Vaccinatiecentrum De Zoerla
  Vaccinatiecentrum De Zoerla (Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs) is helemaal klaar voor de ontvangst van te vaccineren inwoners van Herselt, Hulshout en Westerlo. 65+ers en risicopatiënten van -65 komen aan de beurt vanaf 22 maart, 18+ers vanaf juni. Begin maart kreeg iedereen de pdf bestandBrochure Vaccinatiecentrum De Zoerla (2.87 MB) in de brievenbus. Er zijn erg veel kandidaat-vrijwilligers die willen meehelpen in de vaccinatiecentra. Dank je wel, Westerlo! Door de hoeveelheid kandidaten heeft nog niet iedereen alle info gekregen. Even geduld!
 • Testcentrum
  Het COVID-19-Testcentrum voor inwoners van Westerlo bevindt zich op domein Teunenberg tussen Oevel en Olen-Centrum. Je kan er terecht na afspraak via je huisarts.
 • Winkels, diensten en horeca
  Kappers, schoonheidssalons, pedicurezaken, nagelsalons, massagesalons, bemande zonnebanken en zonnebankcentra en tatoeage- en piercingsalons zijn heropgestart.
  Dienstverlening aan huis door niet-medische contactberoepen blijft verboden. Bovendien blijven ook de wellnesscentra, met inbegrip van onder meer sauna’s, onbemande zonnebanken, jacuzzi’s, stoomcabines en hammams gesloten.
  Horecazaken blijven voorlopig gesloten.
 • Scholen
  Voor leerlingen vanaf het derde jaar middelbaar onderwijs geldt halftijds afstandsonderwijs.
 • Sport en activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar
  Georganiseerde activiteiten mogen plaatsvinden, liefst buiten en in groepen van maximaal 10 kinderen, begeleiding niet meegeteld. Er wordt gevraagd dat men kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo wordt het aantal wisselende contacten van kinderen en jongeren zoveel mogelijk beperkt.
 • Sport en activiteiten voor  jongeren van 12 tot 18 jaar
  Georganiseerde activiteiten mogen plaatsvinden, enkel buiten en in een groep van maximaal 10 jongeren, begeleiding niet meegeteld. Er wordt gevraagd dat men kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo wordt het aantal wisselende contacten van kinderen en jongeren zoveel mogelijk beperkt.
 • Activiteiten en evenementen
  Zowat alle evenementen zijn afgelast. De bib, de winkels en skatepark De Beeltjens zijn open. Kerkdiensten zijn mogelijk voor een beperkt publiek van 15 personen.
  Omdat De Zoerla de volgende maanden dienst doet als vaccinatiecentrum schuiven de meeste cultuurvoorstellingen op naar een latere datum. Woe al een ticket reserveerde of kocht wordt gecontacteerd.
  Zwembad De Beeltjens werkt met reservaties.
 • Reizen
  Er geldt een verbod op toeristische en recreatieve reizen van en naar het buitenland.
  Uitstapjes in eigen land zijn mogelijk. Vakantieparken, bungalowparken en campings zijn opnieuw open, evenals dierenparken. 
 • Hou vol!
  Alle maatregelen gelden zeker nog tot 1 april: beperk je contacten in huis (+1) en buiten (max. 4), winkel alleen, ga niet op reis en werk thuis.

Contact

Onthaal gemeentehuis
Gemeentehuis benedenverdieping
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
014 54 75 75
08:30 - 12:15
Gesloten
Gesloten
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
18:15 - 20:30
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30