Academie Beeldende Kunst Westerlo voor jongeren van 12 tot 17 jaar

Praktische informatie over lesmomenten en -locaties vind je in de folder onderaan deze webpagina.

Jongeren dagen uit en moeten uitgedaagd worden! Via een sterk verhaal verdiep jij je in een kunstenaar, techniek of creatie. Je gaat binnen een opdracht op zoek naar de regels van de kunst die jij naar je hand kan zetten. De ene opdracht passeert de wereld van de streetart, in een andere leef jij je in, in het metier van een kunstenaar. In groep leer je nadenken over kunst en opkomen voor je eigen mening. Want artistiek bezig zijn kan meer zijn dan knutselen alleen maar is voor sommigen een 'way of living'.

De nadruk ligt op de hedendaagse beeldcultuur, wat zien we op televisie en sociale media en wat blijft er van over in een museum. Hoe presenteren de sterren van wereld zich en door wie lieten ze zich inspireren. Je leert zelfstandig ideeën vormgeven en uitwerken. Via klassieke waarnemingsopdrachten maar ook via nieuwere technieken zoals photoshop, film, graffiti,… verwerf je de basiskennis in waarnemingstekenen, kleurenleer en compositie. Wil je je kennis van de digitale wereld nog vergroten? Schrijf je dan in voor ons nieuw digitaal beeldatelier. Geregeld worden er voorbeelden uit de kunstgeschiedenis bekeken. We beperken ons niet tot de Grote Kunst uit de musea maar hebben ook oog voor filmmateriaal, modebladen, design, muurschilderingen, videoclips…

Twijfel je nog, of weet je niet goed wat te verwachten? Heel de maand september mag je een proefles volgen, inschrijven kan je tot het begin van oktober. Voor vragen of extra informatie kan je altijd terecht op de Academie Westerlo zelf of via mail of telefoon.

Zie ook

Meer info

secretariaat Academie Beeldende Kunst Westerlo
Boerenkrijglaan 23 Westerlo
secretariaat.academie@westerlo.be
014 54 93 09
Facebookpagina Academie Westerlo Beeldende Kunst

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
folder middelbare graad.pdf635.67 KB