Academie Beeldende Kunst Westerlo voor volwassenen

De Academie voor Beeldende Kunst Westerlo heeft een initiatieatelier beeldende vorming en onderzoekt op dit moment of ze vanaf september 2018 haar aanbod voor volwassenen kan uitbreiden met een hogeregraadatelier Grafisch ontwerp en illustratie en een hogeregraadatelier Tekenkunst. De voorbije maanden deden we een enquête om de interesse voor de verschillende ateliers te bevragen. Voor het initiatieatelier kan je inschrijven, voor de twee andere ateliers nog niet. We hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. Ben je geïnteresseerd in deze specifieke ateliers, neem dan zeker contact op met ons secretariaat of de directie. Zo kunnen wij jullie verder op de hoogte houden!

Initiatie atelier beeldende vorming

Deze tweejarige opleiding is een introductie in beeldende en audiovisuele kunst. In het initiatieatelier maak je kennis met onder andere waarnemingstekenen, drukwerk, schilderen, keramiek en klein ruimtelijk werk. Ook leer je enkele digitale basisvaardigheden die je toestaan om je tablet en fototoestel persoonlijker te gebruiken. Je werkt in dit atelier samen met zielsverwanten die op zoek zijn naar hun ideale vorm van zelfexpressie. Deze opleiding is de ideale voorbereiding op een meer gespecialiseerde keuze en heeft als doel je nog bewuster te maken van je persoonlijke talenten en voorkeuren.

4 lesuren per week op woensdagavond

Grafisch ontwerp en illustratie

Een vijfjarige opleiding waarbij enkel de basisvaardigheden pc gebruiken; vereist zijn. Dit atelier biedt een boeiende afwisseling tussen tekenen en (digitaal) ontwerpen. Door breed in te zetten op diverse materialen en technieken kom je tot prikkelende en persoonlijke illustraties. Deze zullen digitaal verwerkt worden tot een hedendaagse toepassing. Er is veel aandacht voor tekst, betekenis, lay-out en compositie. Er wordt met verschillende grafische computerprogramma’s gewerkt, voornamelijk Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator. Je leert de technische kneepjes van het vak, al ligt de focus voornamelijk op het artistieke. Kortom: een atelier voor mensen die graag hedendaagse media gebruiken en een beeldtaal creëren die visueel inhoud geeft aan hun persoonlijk verhaal.

mogelijkheid tot 8 lesuren per week, dinsdagavond en donderdagavond (onder voorbehoud)

Tekenkunst

Een vijfjarige opleiding waarbij voorkennis mag maar niet vereist is. Een artistieke opleiding waarbij jij tekenkundig de skills ontwikkelt om jouw omgeving en gedachten persoonlijk weer te geven. Vanuit waarnemingstekenen, abstract werk, illustraties, levend model en digitale bewerkingen worden 2 dimensionele beelden gemaakt. Via actuele en historische kunstenaars leren we inspireren en vormgeven. Het eerste jaar worden er vooral veel verschillende technieken aangeboden. Naarmate je die beter beheerst, komt er meer ruimte om de opdrachten persoonlijk te sturen. Het creatieve proces en eigenheid van het werk zijn bij ons prioriteit.

mogelijkheid tot 8 lesuren per week, dinsdagavond en donderdagavond (onder voorbehoud)

Zie ook

Meer info

secretariaat Academie Beeldende Kunst Westerlo
Boerenkrijglaan 23 Westerlo
secretariaat.academie@westerlo.be
014 54 93 09
Facebookpagina Academie Westerlo Beeldende Kunst