Academie voor Muziek, Woord en Dans Geel in Westerlo

De Academie van Geel biedt deeltijds kunstonderwijs in de richtingen muziek, woord en dans aan. Ze wil daarbij een inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor iedereen met artistieke dromen. Het onderwijs is op maat: elke leerling (kind, jongere of volwassene) krijgt er de kans om op eigen tempo een kunsttaal aan te leren en zich daarin uit te drukken. Openheid, samen op zoek gaan, vertrouwen, uitdaging, speelplezier, kwaliteit en zin voor schoonheid vormen daarbij de rode draad.

In de Kunstencampus Westerlo kunnen kinderen vanaf 6 jaar terecht voor een initiatie muziek-woord en vanaf 8 jaar voor lessen muziek en voor lessen woord. Daarnaast zijn er ook nog lessen muziek in Heultje, Oosterwijk, Oevel en Tongerlo voor kinderen  vanaf 8 jaar.

Initiatie muziek-woord vanaf 6 jaar

Als je 6 of 7 jaar bent, start je in de eerste graad. In de initiatie muziek-woord ga je spelenderwijs om met muziek en woord, zing je samen liedjes en krijg je een eerste kennismaking met toneel, gedichtjes, noten, maat, ritme en melodie. Je krijgt een uurtje in de week les waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van muziek en woord.

Muziek

Wil je graag muziek maken, zingen, zelf muziek leren schrijven of een instrument leren bespelen? Dat kan vanaf 8 jaar (of het derde leerjaar).

Je start in de tweede graad. In het muziekatelier leer je muziek lezen, speel je met ritme en zing je samen liedjes, gedurende twee uur per week. Daarnaast krijg je ook een uurtje instrument- of zangles

In de derde graad kan je kiezen tussen klassiek, pop-jazz-rock en muziek schrijven. Naast instrument of zang, volg je groepsmusiceren binnen of buiten de academie, begeleidingspraktijk of koor en muzieklabo. Je krijgt dus drie uur les per week.

In de vierde graad word je begeleid naar zelfstandigheid. Je krijgt per week een uur instrument of zang en een uur groepsmusiceren of koor.

Woord

Vanaf 8 jaar kan je in de Academie inschrijven voor de lessen Woord. Daar leer je vlot en duidelijk spreken, verzin je verhalen en speel je toneel. Vanaf 12 jaar start je in de tweede graad. Hou je van improviseren en toneelspelen? Vertel je graag verhalen of lees je graag po√ęzie? Dan is Woord iets voor jou!

Inschrijvingen

Zie ook

Meer info