Academie voor Muziek, Woord en Dans Geel in Westerlo

De Academie van Geel biedt deeltijds kunstonderwijs in de richtingen muziek, woord en dans aan. Ze wil daarbij een inspirerende ontmoetingsplaats zijn voor iedereen met artistieke dromen. Het onderwijs is op maat: elke leerling (kind, jongere of volwassene) krijgt er de kans om op eigen tempo een kunsttaal aan te leren en zich daarin uit te drukken. Openheid, samen op zoek gaan, vertrouwen, uitdaging, speelplezier, kwaliteit en zin voor schoonheid vormen daarbij de rode draad.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans Geel heeft een afdeling in de Kunstencampus Westerlo en geeft daarnaast ook nog les in Heultje, Oosterwijk, Oevel en Tongerlo aan kinderen vanaf 8 jaar.

Muziek

Wil je graag muziek maken, zingen, zelf muziek leren schrijven of een instrument leren bespelen? Dat kan vanaf 8 jaar (of het derde leerjaar).

Je start in de lagere graad. In de les AMV (Algemene Muzikale Vorming) leer je muziek lezen en worden samen liedjes gezongen, en dat tweemaal per week. Vanaf het tweede jaar krijg je ook instrument- of zangles. Volwassenen kunnen vanaf het eerste jaar een instrument of zang kiezen. 

In de middelbare graad kan je kiezen tussen klassiek, jazz en lichte muziek. Naast instrument of zang, volg je samenspel, begeleidingspraktijk of koor en AMC (Algemene MuziekCultuur). Je krijgt dus drie uur les per week.

In de hogere graad word je begeleid naar zelfstandigheid. Je krijgt per week een uur instrument of zang en een uur instrumentaal ensemble of koor.

Woord

Vanaf 8 jaar kan je in de Academie inschrijven voor de lessen Woord. Daar leer je vlot en duidelijk spreken, verzin je verhalen en speel je toneel. Vanaf 12 jaar start je in de middelbare graad. Hou je van improviseren en toneelspelen? Vertel je graag verhalen of lees je graag po√ęzie? Dan is Woord iets voor jou!

Inschrijvingen

Zie ook

Meer info