Bewijs van leven

Het bewijs van leven is een document waarmee je officieel kan aantonen dat je nog in leven bent (voor zover je dat zelf niet weet...). Dat document heb je soms wel eens nodig voor pensioendiensten, verzekeringsinstellingen, ziekenfondsen, financiĆ«le instellingen, openbare besturen, notarissen, advocaten, rechtbanken, ambassades of consulaten. Zo moet je je niet persoonlijk aanbieden om aan te tonen dat je nog leeft.

Iedereen die ingeschreven is in de bevolkingsregisters van de gemeente kan het bewijs van leven aanvragen voor zichzelf.

Prijs

  • gratis

Hoe aanvragen?

Om je bewijs van leven aan te vragen en te downloaden, druk je op de knop aanvraag starten hieronder. Je komt dan op een aanmeldpagina. Je hebt je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer nodig. Hou ook de PIN-code van je identiteitskaart bij de hand. Heb je dat niet? Dan kan je op die pagina ook doorgaan zonder aan te melden. In dat geval moet je het document wel zelf ophalen bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis. Neem je identiteitskaart mee.

aanvraag starten

Zie ook

bewijzen en attesten dienst burgerzaken

Meer info

dienst burgerzaken gemeentehuis
bevolking@westerlo.be
014 53 91 30