Bewijs van nationaliteit

Het bewijs van nationaliteit of nationaliteitsbewijs is een document waarmee je officieel kan aantonen dat je Belg bent. Je hebt het wel eens nodig om beroepen of activiteiten uit te oefenen waarvoor de wet vereist dat je Belg bent.

Iedereen met de Belgische nationaliteit en ingeschreven in de bevolkingsregisters van de gemeente kan het bewijs van nationaliteit aanvragen. Als je als niet-Belg een nationaliteitsbewijs wil aanvragen, dan moet je daarvoor naar de eigen nationale overheid of de ambassade of het consulaat van je land van herkomst in Belgiƫ.

Prijs

  • gratis

Hoe aanvragen?

Om je bewijs van nationaliteit aan te vragen en te downloaden, druk je op de knop aanvraag starten hieronder. Je komt dan op een aanmeldpagina. Je hebt je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer nodig. Hou ook de PIN-code van je identiteitskaart bij de hand. Heb je dat niet? Dan kan je op die pagina ook doorgaan zonder aan te melden. In dat geval moet je het document wel zelf ophalen bij de de dienst burgerzaken op het gemeentehuis. Neem je identiteitskaart mee.

aanvraag starten

Zie ook

bewijzen en attesten dienst burgerzaken

Meer info

dienst burgerzaken gemeentehuis
bevolking@westerlo.be
014 53 91 30