Brandweerzone Kempen zonecollege en zoneraad

Het brandweerkorps van Westerlo maakt deel uit van de Brandweerzone Kempen Hulpverleningszone 5 van de provincie Antwerpen. Brandweerzone Kempen heeft brandweerkorpsen in Geel, Mol, Balen, Herentals, Grobbendonk, Herenthout en Westerlo en beschermt zo vijftien gemeenten: Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Westerlo.

  • Aan het hoofd van brandweerzone Kempen staat zonecommandant Koen Bollen.
  • De zoneraad van brandweerzone Kempen is bevoegd voor de organisatie en het beheer van de hulpverleningszone. In de zoneraad zetelen de vijftien burgemeesters van Brandweerzone Kempen.
  • Het zonecollege is het dagelijks bestuur van de brandweerzone. Het zonecollege bestaat uit vijf burgemeesters (Vera Celis van Geel - Nele Geudens van Meerhout - Marianne Verhaert van Grobbendonk - Mien Van Olmen van Herentals en Patrick Geuens van Retie, aangevuld met de zonecommandant en de zonesecretaris. Voorzitter van het zonecollege is burgemeester Vera Celis van Geel. Het zonecollege komt maandelijks samen.

De agenda's en verslagen van de zoneraad en de verslagen van het zonecollege vind je op www.brandweerzonekempen.be.

Zie ook

Meer info