Brandweerzone Kempen zonecollege en zoneraad

Sinds januari 2015 maakt het brandweerkorps van Westerlo deel uit van de Brandweerzone Kempen. Officieel heet de Brandweerzone Kempen 'Hulpverleningszone 5 van de provincie Antwerpen'. De vorming van de brandweerzones maakte een einde aan de gemeentelijke brandweerkorpsen van vroeger.

Brandweerzone Kempen bestaat uit de zeven vroegere gemeentelijke brandweerkorpsen van Geel, Mol, Balen, Herentals, Grobbendonk, Herenthout en Westerlo. Deze korpsen stonden in voor de bescherming van 15 gemeenten: Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Westerlo.

Aan het hoofd van de nieuwe Brandweerzone Kempen staat Koen Bollen, de vroegere commandant van de brandweer van Geel.

  • De zoneraad van brandweerzone Kempen is bevoegd voor de organisatie en het beheer van de hulpverleningszone. In de zoneraad zetelen de vijftien burgemeesters van Brandweerzone Kempen. Voorzitter is burgemeester Jan Peeters van Herentals, burgemeester Vera Celis van Geel is ondervoorzitter. De zoneraad komt vier keer per jaar samen. 
  • Het zonecollege is het dagelijks bestuur van de brandweerzone. Het college is samengesteld uit vier burgemeesters, aangevuld met een secretaris. Het zonecollege komt maandelijks samen.

De agenda's en verslagen van de zoneraad en de verslagen van het zonecollege vind je op www.brandweerzonekempen.be.

Zie ook

Meer info