Compostbak

Een compostbak is een bak waarin je je composteerbaar afval in kwijt kan. Het afval kan niet wegwaaien of wegspoelen en het afbraakproces verloopt sneller. Er zijn tal van kleine en grote compostbakken te koop, maar je hoeft geen vakman te zijn om met gaasdraad of enkele planken er zelf een te maken. Met 2 (of 3) bakken naast elkaar, kan de omzetting (verluchting) eenvoudig gebeuren. Je zet een hoop op in de eerste bak. Na enkele maanden schep je dit materiaal om naar de volgende bak, waar het dan verder kan uitrijpen. In de eerste bak begin je gewoon opnieuw.

Compostbak kopen

Je kan ook een plastieken compostbak kopen op het IOK-containerpark in de Oevelse dreef 33. Zo'n bak kost 45 euro. Betalen doe je met je containerparkkaart.

Gratis compostbak

Als je je eerste en enige GFT-container laat ophalen door DIFTAR, dan kan je in ruil daarvoor gratis een compostvat of een compostbak krijgen. Nadat je GFT-container is opgehaald kan je bij het onthaal op het gemeentehuis een kaartje aanvragen waarmee je je gratis compostvat of compostbak kan afhalen op het IOK-containerpark.

Zie ook

Meer info

milieudienst gemeentehuis
milieu@westerlo.be
014 53 91 70