Eikenprocessierupsen

  

De haren van eikenprocessierupsen zijn schadelijk voor onze gezondheid.

Op openbaar domein staat de gemeente in voor de bestrijding van deze rupsen maar op privédomein sta je hier zelf voor in. Daarom organiseert de gemeente Westerlo samen Olen, Herselt, Laakdal en IOK een samenaankoop voor de bestrijding van eikenprocessierupsen op privédomein, zowel preventief als curatief.

Preventieve behandeling: Heb je de voorbije jaren al last gehad van eikenprocessierupsen in je tuin? Dan kan je de eikenbomen in je tuin preventief laten behandelen met een parasiet van de schadelijke eikenprocessierups (Bacillus thuringiensis) .

Curatieve bestrijding: Wanneer je de eikenprocessierupsen of hun schadelijke nesten opmerkt in je tuin, is het goed om ze te laten verwijderen. Naargelang de techniek van de aannemer worden ze verbrand en/of opgezogen of manueel worden weggehaald.

Als inwoner (privépersoon) kan je op de website van IOK de prijzen en voorwaarden van verschillende firma’s raadplegen om zo zelf een bewuste keuze te maken. Controleer wel eerst zeker dat de rupsen in je tuin echt wel eikenprocessierupsen zijn. Meer info vind je op http://www.provant.be/leefomgeving/natuur_en_landschap/eikenprocessierupsen/.

Hierna vind je ook de lijsten (preventief en curatief) met de ingeschreven aannemers voor de samenaankoop in Westerlo.

Zie ook

Meer info

milieudienst gemeentehuis
milieu@westerlo.be
014 53 91 70

IOK
014 56 42 69

www.iok.be