Fiets gestolen?

Is jouw fiets gestolen? Misschien werd hij al teruggevonden! Neem eens een kijkje op www.gevondenfietsen.be, hier geven alle politie- en gemeentediensten van de provincies Antwerpen en Limburg alle teruggevonden fietsen in met een foto en een beschrijving van hun belangrijkste kenmerken. Op die manier kan iedereen wiens fiets ooit gestolen werd zelf nagaan of zijn fiets al werd teruggevonden.

Jaarlijks halen de politiediensten en gemeenten tienduizenden onbeheerde fietsen op. Slechts enkele ervan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat men op het kader het rijksregisternummer van de eigenaar terugvindt. Om ervoor te zorgen dat deze 'niet gemerkte' fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, kan je op www.gevondenfietsen.be zoeken in de gevonden fietsen.

Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt waar je hem verloor. Daarom is de website geografisch ingedeeld in de provincies Antwerpen, Limburg, en de resterende deelnemende gemeenten. Hierbij moet je telkens de gemeente invullen waar je de fiets verloor. En wat als je fiets elders werd teruggevonden? Geen probleem, je vindt op de website foto’s van alle teruggevonden fietsen die voldoen aan jouw omschrijving, gerangschikt volgens hun afstand tot de gemeente die je hebt aangeduid.

Let wel: zodra een fiets teruggevonden is, heb je maar zes maanden de tijd om hierop aanspraak te maken. Fietsen die na zes maanden niet herkend en teruggegeven zijn, worden immers automatisch het eigendom van de gemeente.

Zie ook...

Meer info

www.gevondenfietsen.be