Kids-ID

De Kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder twaalf jaar. Ze heeft de grootte van een bankkaart en bevat een elektronische chip waarop een foto en alle identiteitsgegevens van je kind staan. De Kids-ID is ook een reisdocument dat in alle Europese landen (behalve in Litouwen, Bulgarije, Roemeniƫ en Slowakije) en een aantal landen daarbuiten geldig is.

Toch volstaat enkel de kaart niet als je kind op reis gaat. Je kind moet steeds vergezeld zijn van een volwassene met een geldige identiteitskaart.

Aanvragen

Een Kids-ID vraag je aan bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis. De leveringstermijn bedraagt drie weken. Na een drietal weken krijgt je kind per post een brief toegestuurd met 1 of 2 codes. Met die omslag kom je naar de dienst burgerzaken op het gemeentehuis om de Kids-ID te activeren.

Opgelet! Kom als ouder, breng je kind en ook pasfoto mee

Het is noodzakelijk dat je als ouder samen met je kind naar het gemeentehuis komt voor de aanvraag van een Kids-ID. Neem ook een pasfoto mee die voldoet aan de strenge normen over gezichtsuitdrukking, achtergrond, houding, bril, weergave gezicht en belichting op www.fotopaspoort.be. Kom je zonder je kind of stuur je bijvoorbeeld de grootouders met je kind? Dan kan en mag er geen Kids-ID gemaakt worden. 

Geldigheid

De Kids-ID is maximum drie jaar geldig. De identiteitsfoto moet altijd herkenbaar zijn.

Prijs

 • 6,40 euro
  betalen kan bij voorkeur met bancontact
 • spoedprocedure: 84 euro
  besteld voor 15 uur, kan je de Kids-ID op de tweede werkdag na de bestelling in de loop van de voormiddag (bij voorkeur rond 11 uur) ophalen op het gemeentehuis
  meerdere kinderen op zelfde adres: 55,60 euro
 • superspoedprocedure 127,60 euro
  besteld voor 15 uur, kan je de identiteitskaart op de werkdag na de bestelling in de loop van de voormiddag (bij voorkeur rond 11 uur) ophalen op het gemeentehuis
  meerdere kinderen op zelfde adres: 55,60 euro
  centrale levering: 95,70 euro

Zie ook

Meer info

dienst burgerzaken gemeentehuis
bevolking@westerlo.be 
014 53 91 30