Ottersweier: 50 jaar verzustering

Westerlo heeft drie partnergemeenten of zustergemeenten: Oirschot in Nederland, Ottersweier in Duitsland en Westerlo New York in de USA.

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2012 vierden de gemeenten Westerlo en Ottersweier (Duitsland) de vijftigste verjaardag van hun verzustering.

In 1961 reageerde de gemeente Ottersweier op een oproep van de voormalige gemeente Tongerlo om te verzusteren met een gemeente uit het Zwarte Woud. Na enkele verkennende bezoeken ondertekenden delegaties van beide gemeenten in 1962 de verzusteringsoorkonde. In de loop der jaren waren er heel wat wederzijdse bezoeken en groeiden er vriendschappen, zelfs over de generaties heen, tussen inwoners, verenigingen en bestuurders van de beide gemeenten. In Tongerlo is er een straat Ottersweier en de Franz Scheerlaan in Trienenkant is genoemd naar een oud-burgemeester van Ottersweier.

Vijftig jaar verzustering werd gevierd met twee ontmoetingsweekends: een in april in Ottersweier en een op 19, 20 en 21 oktober in Westerlo. Op het programma stonden onder andere een ontmoetingsavond tussen de officiƫle delegaties van beide gemeenten, een namiddagprogramma met 260 personen waarbij de gasten uit Ottersweier kennis konden maken met de gemeente, een feestavond in De Zoerla met meer dan 400 personen waarbij de oorkonde hernieuwd wordt en een misviering in de abdijkerk van Tongerlo.

Zie ook

Meer info

cultuurdienst gemeentehuis
cultuur@westerlo.be
014 53 92 00

www.ottersweier.de