Retributie op ophalen en recyclage afval

In het retributiereglement op de ophaling, verwijdering en recyclage van huishoudelijk afval en met huishoudelijk afval vergelijkbaar bedrijfsafval vind je de tarieven van de PMD-zakken, restplastiekafvalzakken en de toegangskaarten voor het containerpark.

  • PMD-zakken - 6 euro per rol van 24
  • restplastiekafvalzakken - 3 euro per rol van 12
  • toegangskaart containerpark - 5 euro (eerste kaart per gezin gratis)

Het retributiereglement op de ophaling, verwijdering en recyclage van huishoudelijk afval en met huishoudelijk afval vergelijkbaar bedrijfsafval is goedgekeurd op de gemeenteraad van 16 december 2013 en gepubliceerd op deze website op 2 januari 2014.

Artikel 1

Met ingang van 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt voor de gemeente een retributie gevestigd op de ophaling, de verwijdering en de recyclage van volgende afvalfracties van de inwoners van de gemeente

  • ophaling en recyclage van plasticverpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD)
  • recyclage van restplastiek

Artikel 2

Het bedrag van de retributie wordt als volgt vastgesteld:

  • plasticverpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD): de voorgeschreven 60-literzak, per rol van 24 stuks of een veelvoud ervan, mits 0,25 euro per zak
  • restplastiek: de voorgeschreven 60-literzak, per rol van 12 stuks of een veelvoud ervan, mits 0,25 euro per zak

Artikel 3

De retributie wordt betaald bij de aanvraag of door middel van de toegangs- en betaalkaart, door eenieder die om de dienstverlening verzoekt of gebruik maakt van de dienstverlening.

Artikel 4

De toegangs- en betaalkaart voor de dienstverlening in het containerpark kan in het gemeentehuis of containerpark opgeladen worden met bancontact. In het gemeentehuis kan deze kaart bijkomend opgeladen worden door middel van cash-geld, met een minimum van 5 euro.

Per gezin wordt 1 toegangs- en betaalkaart gratis ter beschikking gesteld. Bij verlies of beschadiging en voor een bijkomende kaart binnen hetzelfde gezin bedraagt de retributie 5 euro per kaart.

Artikel 5

Indien het onderzoek de commodo et incommodo geen bezwaren oplevert, zal dit reglement als definitief worden aanzien.

Zie ook

Meer info

onthaal gemeentehuis
info@westerlo.be
014 54 75 75