Transitieprijs

De term transitie zie je steeds vaker opduiken. We bedoelen hiermee de verandering die nodig is om tot een meer duurzame en rechtvaardige wereld/gemeente te komen. Heel veel mensen en verenigingen in Westerlo zijn op een of andere manier daarmee bezig. Meer en meer ontstaan netwerken, buurt- of straatcomités die acties opzetten om het samenleven duurzamer (= iets dat lang meegaat) te maken.

De transitieprijs is een ondersteuning van 300 euro (tweede prijs 200 euro, derde prijs 100 euro) uitgereikt door de gemeente op het slotfeest van Zuiderse Zoenen op 28 november in de Zoerla.

De gemeente wil hiermee ‘vernieuwende initiatieven’ die werken aan duurzaamheid ondersteunen. Je ontvangt niet enkel geld om je activiteit te organiseren, de gemeente biedt je indien gewenst ook ondersteuning aan bij de organisatie van je activiteit.

Hoe werkt het?

Heb jij met je vrienden, je straat, buurt of je vereniging een origineel idee waarvoor je in 2015 die 300 euro en andere steun van de gemeente wel kan gebruiken, lees dan snel het wedstrijdreglement hieronder en dien jouw initiatief in voor 11 november 2014.

  1. Maak je idee aan in de vorm van een evenement op Facebook.
  2. Je initiatief indienen doe je door een evenement aan te maken dat je linkt aan de facebookgroep van Zuiderse Zoenen. Dat kan heel eenvoudig. De handleiding vind je hieronder.
  3. Zoek steun voor jouw idee en vind zoveel mogelijk geïnteresseerde deelnemers.
  4. Een expertenpanel selecteert drie kanshebbers op de transitieprijs op het slotfeest van vrijdag 28 november. De aanwezige deelnemers op het feest beslissen welk idee het beste is na een korte voorstelling ervan.
  5. Wint jouw idee? Dan krijg je van de burgemeester de cheque van 300 euro overhandigd op het slotfeest. Kan je er zelf niet zijn, stuur dan zeker iemand die je kan vertegenwoordigen.

 

Zie ook

Meer info

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
wedstrijdreglement transitieprijs.pdf228.67 KB
transitieprijs westerlo.pdf272.27 KB
registratie transitieprijs.pdf720.77 KB