Zwembad De Beeltjens bouw en foto's

In augustus 2013 startten de werkzaamheden aan het nieuwe zwembad in het Kasteelpark achter het gemeentehuis. De bouwwerken duurden tot eind 2014. Het zwembad opende op 27 december 2014 de deuren.

Volg zwembad De Beeltjens Westerlo op Facebook

Hoe ziet het zwembad eruit?

   

Het zwembad vormt samen met sporthal De Beeltjens een functioneel geheel. Sportpark De Beeltjens bestaat uit sporthal De Beeltjens, een 25 meter-wedstrijdbad, een wildwaterbaan, een whirlpool met lagune, een instructiebad, een peuterbad, een ruime inkomhal, cafetaria Westel Sport met groot buitenterras, een vergaderlokaal, een polyvalente ruimte en de burelen van de sportdienst. Met dit zwembad wil de gemeente elke Westelse burger aanspreken. Zowel de wedstrijdzwemmer, de schoolzwemmer en de recreatieve zwemmer kunnen er hun gading vinden. Kortom, de ganse familie is welkom!

De investeringswaarde van het nieuwe zwembad bedraagt 8,4 miljoen euro. S&R Westerlo, het consortium van firma's dat instaat voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van het zwembad gedurende een periode van dertig jaar, krijgt daarvoor jaarlijks 985 000 euro. Dertig procent van dat bedrag komt van de Vlaamse Overheid, de rest van de gemeente. Voor de uitbating van het zwembad richtte de gemeente het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Westerlo op.

Wat met het zwembad van Tongerlo?

Het instructiezwembad in Tongerlo sloot definitief de deuren op 21 november 2014. Wat de nieuwe bestemming van het oude zwembad wordt, is momenteel nog niet duidelijk.

Zie ook

Meer info

sportdienst Sportpark De Beeltjens Kasteelpark 6 Westerlo
sport@westerlo.be - 014 53 92 10