Verkiezingen

Alle Belgen vanaf 18 jaar uit Westerlo krijgen een uitnodiging om mee te doen bij alle verkiezingen voor de gemeenteraad, de provincieraad, het Vlaams parlement, de kamer van volksvertegenwoordigers en het Europees parlement. Je moet gaan stemmen in de gemeente waar je bij de opmaak van de kiezerslijst je officieel adres had, ook al verhuis je tussen die datum en de verkiezingsdatum nog. Er zijn kiesbureaus in elk dorp. Het adres van jouw kiesbureau staat op je oproepingsbrief.

Elke stemgerechtigde krijgt een oproepingsbrief. Als je die kwijt bent, kan je bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis terecht voor een nieuwe. De dienst burgerzaken is ook open op verkiezingsdag van 8 tot 16 uur. Identiteitskaart verloren? Ook daarvoor kan je terecht bij de dienst burgerzaken. Enkel bij diefstal moet je naar de politie in het Veiligheidscentrum De Marly in de Merodedreef 15 in Westerlo waar er die dag permanentie is.

Hoe stemmen?

In Westerlo wordt er digitaal gestemd. Meer info over hoe die nieuwe stemcomputers werken vind je op www.vlaanderenkiest.be.

Wanneer zijn het verkiezingen?

          volgende verkiezingen    vorige verkiezingsdatum
gemeenteraad om de zes jaar zondag 14 oktober 2018 zondag 14 oktober 2012
provincieraad om de zes jaar zondag 14 oktober 2018 zondag 14 oktober 2012
Vlaams parlement om de vijf jaar juni 2019 zondag 25 mei 2014
Belgisch parlement om de vijf jaar juni 2019 zondag 25 mei 2014
Europees parlement om de vijf jaar juni 2019 zondag 25 mei 2014
       

Zie ook