Coronalert

Download de officiële app Coronalert op je smartphone! Je vindt de app in de App Store en Play Store. De app vult de Vlaamse contactopvolging aan, waardoor je meteen gewaarschuwd bent na een nauw contact met iemand die positief testte op het coronavirus. Je blijft altijd anoniem. Ook als je zelf een waarschuwing ontvangt, krijg je geen naam, leeftijd of adres te zien. De waarschuwing geeft je advies over de te ondernemen stappen.

Het opvolgen van contacten is belangrijk om de verspreiding van het virus te vertragen. Hoe meer mensen de app downloaden en gebruiken, hoe meer Coronalert zal helpen bij het opsporen van contacten.

Coronalert werkt op iPhones met besturingssysteem vanaf iOS 13.6. Bij Android kan je vanaf Android 6 de app downloaden.

Waarschuwen en adviseren

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je in de bus? Soms ken je de personen waarmee je langer contact had niet eens persoonlijk. Met langer contact bedoelen we langer dan 15 minuten op minder dan twee meter. De app voert drie specifieke taken uit:

  • je waarschuwen als je in langer contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus

Als de app vaststelt dat je nauw contact gehad hebt, stuurt hij je een waarschuwing met het advies om je verplaatsing en contacten 14 dagen lang strikt te beperken en je te laten testen.

Privacy gegarandeerd
Coronalert is ontworpen met een maximale bescherming van de privacy. De enige gegevens die je met andere app-gebruikers uitwisselt, zijn de anonieme codes tussen de gsm’s. Als je niet besmet bent, betekenen deze codes helemaal niets. Als je wel besmet blijkt met het coronavirus, kun je jouw anonieme code via de centrale server doorgeven. Andere gebruikers met wie je contact had, weten zo dat ze een risicocontact hadden – maar NIET wanneer, waar of met wie. De app vraagt nooit naar je naam, leeftijd of adres. Je blijft altijd anoniem, ook al krijgen andere gebruikers een waarschuwing over jou. Jij kiest op elk moment of je de app gebruikt, hij zal nooit automatisch een waarschuwing delen.

Coronalert

Contact

Communicatie
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
08:30 - 12:15
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Allerzielen
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
08:30 - 12:15
13:30 - 16:30
Warning 2 november gesloten
Warning 11 november gesloten