Horeca, ondernemingen en winkels

Laatste aanpassing op woensdag 12 augustus 2020 om 19.45 uur

Horeca

Restaurants en café's zijn open. In onze horecagids en op www.ondernemendwesterlo.be vind je alle horecazaken in Westerlo. In de horeca gelden volgende maatregelen.

 • Cafés en restaurants (maar ook feestzalen, speelhallen en prostitutie) sluiten om 1 uur.
 • Tijdens het eten en drinken moet je geen mondmasker dragen. Kinderen onder 12 jaar moeten geen mondmasker dragen.
 • Aan tafel zitten is de absolute regel in de horeca.
 • Een tafelgezelschap bestaat maximaal uit de personen die behoren tot eenzelfde gezin en hun 5 vaste contacten, met een maximum van 10 personen per tafel.
 • Er moet op elk moment 1,5 meter afstand verzekerd zijn tussen de groepen of er is een fysieke afscheiding met bijvoorbeeld een plexiwand van minstens 1,8 meter hoog.
 • Er is geen bediening aan de bar, met uitzondering van eenmanszaken.
 • Ook waterpijpen zijn verboden.
 • Alle horeca-uitbaters nemen de nodige maatregelen én zien hier strikt op toe.
 • Naar het toilet? Zet je masker terug op!
 • Het horecapersoneel draagt mondmaskers.
 • Terrassen en openbare ruimten zijn georganiseerd overeenkomstig de voorschriften bepaald door de gemeentelijke overheid en met respect voor dezelfde regels als deze die binnen gelden.
 • Een correcte individuele registratie is verplicht en is mee de verantwoordelijkheid van de horeca-uitbater. De gegevens worden vier weken bijgehouden.
 • Een horecauitbater mag geen personeel tewerkstellen dat mogelijk ziek is. Dat geldt ook voor de uitbater zelf.

Woensdagmarkt

Naar de wekelijkse woensdagmarkt in Westerlo? Kom dan alleen, met je kinderen of als begeleider van iemand die hulp nodig heeft. Een marktbezoek duurt maximaal 30 minuten. Er staan geen kramen waar je iets kan eten of drinken.

Winkels

Naar de winkel in Westerlo Centrum, in een van de zes andere dorpen of in Westelpark? Kom dan alleen, met je kinderen of als begeleider van iemand die hulp nodig heeft. Ook in winkels zijn mondmaskers verplicht en hou je 1,5 meter afstand van anderen. Het aantal klanten is beperkt tot 1 per 10 vierkante meter. Winkels zijn open op de gebruikelijke uren en dagen. Niet-private jacuzzi's en stoomcabines blijven gesloten, net zoals discotheken en dancings. Nachtwinkels zijn toe om 22 uur. De verkoop van alcohol is verboden tussen 22 en 6 uur.

Ambulante handel

De zestien kramen die in de zeven Westelse dorpen een standplaats hadden voor de coronacrisis hebben die sinds half mei allemaal terug ingenomen. Het gaat over viskramen, groentenkramen, kippenkramen en hamburgerkramen. Ook in en aan die kramen geldt de mondmaskerplicht en een samenscholingsverbod voor meer dan tien personen. Interesse om zelf zo'n standplaats uit te baten? Kijk na hoe je dat moet aanvragen op de webpagina ambulante handel.

Ondernemend Westerlo

Via de website www.ondernemendwesterlo.be geven we je in deze uitzonderlijke tijden een overzicht van de ondernemingen, winkels en horecazaken in Westerlo (2260). Ben je zelf handelaar in Westerlo, en wil je gratis mee op deze site? Vul dan het contactformulier op www.ondernemendwesterlo.be in en we voegen jouw gegevens snel toe. DOEN!

Meer info en steunmaatregelen

 

Contact

Lokale economie en landbouw
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
18:30 - 20:30
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
14:00 - 16:00
enkel na afspraak