Zwembad De Beeltjens opnieuw open na coronasluiting

  • 26 juni 2020

Sinds 1 juli is Zwembad De Beeltjens opnieuw open na een erg lange verplichte sluiting sinds half maart. De coronacrisis is nog niet gedaan. De federale fase van het crisisplan is nog steeds van kracht. Ook voor zwembaden gelden strikte voorwaarden.

Openingsuren

Het zwembad is in juli en augustus open op weekdagen van 10 tot 21 uur, op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 13 uur.

Vaste zwembeurten van telkens een uur

Er wordt gewerkt met vaste zwembeurten. Er is dus geen vrije inloop! Je krijgt enkel toegang tot het zwembad van 9.50 tot 10 uur, 10.50 tot 11 uur, 11.50 tot 12 uur (midddagzwemmen), 12.50 tot 13 uur, 13.50 tot 14 uur enzovoort tot 19.50 en 20 uur.

Maximum 40 zwemmers, maximum 1 uur zwemmen

Per zwembeurt zijn maximum 40 zwemmers toegelaten. Een zwembeurt duurt maximum een uur. Na elke zwembeurt wordt het volledige zwembad ontruimd. Twee zwembeurten na mekaar kan dus niet. Reservaties zijn niet mogelijk.

Omkleden en douchen

Kom naar het zwembad met je zwemkledij onderaan. Omkleden vooraf doe je in de groepskleedkamer, omkleden achteraf in de individuele wisselcabines. Douche goed voor de zwembeurt, beperk het douchen na de zwembeurt.

Groepen welkom, private lesgevers nog niet

Groepen van maximum 40 zwemmers, inclusief begeleiders, zijn telkens een uur welkom van maandag tot vrijdag om 10 uur, 14 uur, 16 uur en 18 uur, op zaterdag om 10 uur, 12 uur en 14 uur en op zondag om 11 uur. Reserveren is nodig op sport@westerlo.be. We willen graag de naam van de groep, het aantal deelnemers en begeleiders en de namen en telefoonnummers van de deelnemers kennen. Die gegevens worden vier weken bijgehouden en dienen voor eventuele contactopvolging.

Private lesgevers zijn nog niet toegelaten.

Middagzwemmen tussen 12 en 13 uur

De wildwaterbaan, de whirlpool, het instructiebad en het peuterbad zijn gesloten op weekdagen van 12 tot 13 uur. Je kan dan wel komen baantjestrekken tijdens het middagzwemmen.

Tarieven en geldigheid

De tarieven blijven dezelfde. De jaarabonnementen en mini-jaarabonnementen zijn gratis en automatisch verlengd met de duurtijd van de noodgedwongen sluiting van het zwembad.