Elk kind heeft recht op een verjaardagscadeau! Westerlo sluit overeenkomst met Feestvarken vzw

  • 28 januari 2022

Happy birthday to you, you belong in the zoo… Is het niet geweldig om dat liedje te horen terwijl kinderen de kaarsjes op hun verjaardagstaart uitblazen en cadeautjes uitpakken?

Helaas zijn er te veel kinderen die niet uitkijken naar hun verjaardag. Hun ouders hebben niet de financiële mogelijkheden om ze een feestje of een cadeautje te geven. Ze worden wakker op hun verjaardag. Ze gaan niet naar school, want ze hebben geen taart of snoep om uit te delen. Maar elk kind verjaart! Elk kind moet zijn verjaardag kunnen vieren. Daarom stelt Feestvarken vzw verjaardagspakketten samen voor kinderen uit gezinnen waarin dit niet evident is.

Westerlo heeft een overeenkomst gesloten met Feestvarken vzw. De vzw maakt, samen met mensen met beperkingen, verjaardagspakketten voor kinderen van 1 tot 12 jaar en bezorgt die aan de sociale dienst van Westerlo. Via de sociale dienst vinden die pakketten dan hun weg naar de jarige kinderen. Elk verjaardagspakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro. De sociale dienst verwacht dat ze dit jaar een kleine 100 pakketten nodig zal hebben.

Samen met Feestvarken vzw willen we gezinnen uit Westerlo ondersteunen in hun strijd tegen armoede, en dat op een positieve manier. Daarnaast willen we ook samen kinderarmoede onder de aandacht brengen. Feestvarken vzw heeft ook educatieve pakketten uitgewerkt voor scholen, bedrijven en particulieren. Zo zetten ze zich in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede ook bij ons nog altijd bestaat en bestreden moet worden.

 

feestvarken vzw logo

www.feestvarkenvzw.be
sociale dienst OCMW Westerlo - info.ocmw@westerlo.be