Geneinde opnieuw open vanaf vrijdag 27 november

  • 25 november 2020

De verbindingsweg Geneinde tussen Voortkapel en Tongerlo gaat op vrijdag 27 november, in de loop van de dag, opnieuw open. Ook de verkeersborden en wegafsluitingen, die in de wijde omgeving geplaatst werden om het sluipverkeer te beperken, worden die dag een voor een opgehaald.

Het kruispunt met de Jagersweg is opgebroken en vernieuwd omdat Aquafin eronder aan de riolering moest werken. De werken zijn eerder klaar dan voorzien. 

Oude pompstation voor riolering moet verhuizen

Aquafin is haar oude pompstation voor riolering onder het kruispunt van de Jagersweg en Geneinde aan het verhuizen. Dat pompstation voor het transport van afvalwater was dringend aan vernieuwing toe is. Daarom is er een nieuw pompstation gebouwd op het nabijgelegen stuk grond. Die werken zijn gestart in oktober vorig jaar. 

Het oude pompstation onder het kruispunt is nu uit dienst gehaald. Daarvoor waren ingrijpende werken nodig die ook verkeershinder veroorzaken. Eerst moeten de bestaande nutsleidingen ter hoogte van het kruispunt verplaatst worden. Vervolgens werden de riolering aangepast en aangesloten op het nieuwe pompstation en het kruispunt heraangelegd. De gemeente besliste om het verkeersplateau weg te halen omdat het vooral voor hinder en niet voor meer verkeersveiligheid zorgde. De klinkers zijn daarom vervangen door asfalt.

Vragen over dit project?

Op www.aquafin.be/particulieren/waar-werken-we/23039 kan je het verloop van het project volgen. Heb je nog vragen ? Dan kan je terecht bij Aquafin op 03 450 45 45, contact@aquafin.be en www.aquafin.be. Bij de gemeente kan je terecht op meldpunt@westerlo.be en 014 53 92 40.