Huisvuilophaling

In Westerlo haalt IOK Afvalbeheer het huisvuil op. Dat gebeurt volgens het Diftarsysteem. Daarbij wordt het restafval en het GFT-afval dat je aanbiedt, gewogen. Dat gebeurt met een gegevens-chip in je vuilnisbak.

Diftar

Per maand betaal je 3 euro als vaste kost voor de afvalophaling. Daarvoor krijg je een grijze restafvalcontainer en een gele papiercontainer en wordt je afval (restafval, pmd, papier en karton) opgehaald. Restafval meegeven met de ophaaldienst kost 0,22 euro per kilo. Wil je ook een groene GFT-container? Die kost 1,50 euro extra per maand. GFT-afval meegeven met de ophaaldienst kost 0,12 euro per kilo.

PMD, papier en karton en restplastiek

Naast de tweewekelijkse ophalingen van restafval en GFT zijn er ook tweewekelijkse ophalingen voor PMD en maandelijkse voor papier en karton. Restplastiek mag bij het restafval omdat het restafval in een verwerkingsinstallatie terechtkomt die restplastiek mee kan verwerken.

Groot huisvuil

Elke maand is er een ophaling van groot huisvuil. Wil je dat er ook bij jou groot huisvuil opgehaald wordt? Dan neem je ten laatste drie dagen op voorhand contact op met de IOK Afvalbeheer op het nummer 014 58 09 96. De ophaling kost 0,22 euro per kilo. De betaling gebeurt ook via je Diftarrekening.

Nieuw in Westerlo?

Bij je inschrijving in de gemeente op de dienst burgerzaken krijg je een formulier. Met dat formulier regel je je afvalophaling.

In een aantal gevallen kan je een toelage krijgen. Die bedraagt 20 euro per kind tot 3 jaar, 30 euro voor personen die een medische reden kunnen aanvoeren (stomapati├źnten, nierdialyse thuis,...) en 40 euro voor onthaalouders. Scholen krijgen een toelage van 0,50 euro per leerling. Parochiezalen en verenigingen krijgen de kosten van de containers (24 en 12 euro) terugbetaald.

Zie ook

Meer info

DIFTAR-informatielijn 0800 97 687 van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17 uur

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
afvalkalender 2020.pdf829.54 KB