Geef eens een compliment(enbandje)!

In oktober staat er een complimentenboom op verschillende plaatsen in Westerlo. Hierin hangen complimentenbandjes. Neem er gerust een bandje uit met het compliment dat je aan je vriend, vriendin, broer, zus, mama, papa, juf of meester wil geven. Geef elkaar (eens / meer) complimentjes! Zo help je anderen om zich beter in hun vel te voelen. 

Neem een complimentenbandje uit de complimentenboom en deel het uit! Zo help je anderen om zich goed in hun vel te voelen. 

Deze actie is een organisatie rond de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Gedurende de hele maand oktober staan we extra stil bij het belang van je goed in je vel te voelen. Door het geven van complimentjes aan mekaar, kan je elkaars veerkracht vergroten waardoor je sterker uit kleine of grote tegenslagen kan komen.

Waar vind je de complimentenboom?

Eerst stond de complimentenboom in de inkomhal van Sportpark De Beeltjens, in De Zoerla en in de inkomhal van het gemeentehuis. Nadien staat de boom op 15 en 16 oktober tijdens de middag in jeugdhuis Phoenix en op vrijdag 19 oktober bij KVC Westerlo tijdens de voetbalwedstrijd. Van 22 tot 25 oktober in de Academie Beeldende Kunst in Westerlo. 

Ook verenigingen en scholen kunnen deelnemen

Aan verenigingen wordt gevraagd om deel te nemen. Werk je in je vereniging rond het thema van een goede geestelijke gezondheid, je goed in je vel voelen of over het belang van het geven van complimentjes…? Post hier dan een leuke foto of filmpje van op Facebook of Instagram. Tag @Gemeente Westerlo en vermeld ook #westerlo. En wie weet krijg jij voor jouw vereniging een heleboel complimentenbandjes om uit te delen of er een leuk spel mee te organiseren. Ook aan de Westelse lagerescholen werd gevraagd om deel te nemen. Zij kunnen ook complimentenbandjes krijgen om rond dit thema van geestelijke gezondheid te werken in de klas of op school. De kleuter- en lagerescholen kregen hierover meer informatie van de gezondheidsraad.

Zie ook

Meer info

gezondheidsraad bij cultuurdienst - cultuur@westerlo.be - 014 53 92 00