Hakselen aan huis, met plezier gedaan!

Elk jaar maken meer dan vijfhonderd gezinnen gebruik van de gemeentelijke dienstverlening hakselen aan huis. Het is een service die de gemeente met plezier aanbiedt om mensen te helpen bij het onderhoud van de eigen tuin. Het is immers niet gemakkelijk om lange takken en snoeihout zelf te verwerken of om ze naar het containerpark te brengen.

Vanaf 1 juli verandert er een en ander aan deze dienstverlening. Hakselen kan vanaf dan enkel van 1 oktober tot 30 april, en niet langer het hele jaar door. Per jaar heeft elk gezin recht op 1 hakselbeurt. Daarvoor betaal je 25 euro per kwartier, het eerste half uur is gratis. Meestal volstaat een hakselbeurt van 30 minuten.

Het hakselhout moet je aanbieden vooraan aan de weg op je eigen stuk grond. Het moet mooi gestapeld zijn of in bussels klaar liggen. Snoeihout mag maximum 15 centimeter dik zijn. Grassen, bamboe, slingerplanten, haagscheersel, stronken en wortels kunnen niet versnipperd worden. Het snoeihout moet afkomstig zijn van je eigen tuin. Je aanvraag doe je telefonisch bij het onthaal op het gemeentehuis of bij voorkeur via het e-loket op www.westerlo.be. Daarna krijg je een datum voor je hakselbeurt. Het hakselen aan huis gebeurt door medewerkers van de groendienst.