Kerken blijven kerken in Westerlo

Ook in onze gemeente zijn de gesprekken bezig over de toekomst van de zeven parochiekerken en twee kapelletjes. Op woensdag 17 mei om 20.30 uur was er daarom in de parochiekerk van Oosterwijk een open avond waarop de eerste resultaten gepresenteerd werden. Er waren een zestigtal geïnteresseerden komen opdagen.

Alle gemeenten moeten van de Vlaamse overheid, samen met de lokale kerkelijke overheden, een kerkenbeleidsplan opmaken voor de gemeente. Dat plan moet leiden tot een langetermijnvisie op de plaatselijke parochiekerken. Voor Westerlo kiezen we er alvast voor om op korte, middellange en lange termijn voor om de zeven kerken te behouden voor de erediensten en sporadisch, zoals nu, voor opvoeringen en concerten.

Wil je de presentaties van de open avond nog eens nalezen? Dat kan op deze pagina. Het kerkenbeleidsplan wordt nu samen met de opmerkingen van de open avonden voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen en gaat daarna naar de bisschop. Als de bisschop het plan goedkeurt, wordt het op 26 juni voorgelegd aan de gemeenteraad

Dienst wonen en patrimonium gemeentehuis
rina.beyens@ocmwwesterlo.be - 014 53 91 29

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
Toelichting Open Avond 1.pptx773.81 KB
Toelichting Open Avond 2.pptx5.75 MB