Rookmelders te koop in het gemeentehuis

Elk jaar eisen woningbranden meer dan honderd dodelijke slachtoffers in ons land. Wacht dus niet tot het te laat is en neem je voorzorgen. In 2020 zijn rookmelders zelfs verplicht in alle woningen in Vlaanderen.

Daarom kan je via een campagne van de Stichting Brandwonden bij het onthaal op het gemeentehuis rookmelders kopen van erg goede kwaliteit. De batterij van deze rookmelder gaat maar liefst 10 jaar mee, je kan de rookmelder zonder boren bevestigen en de prijs bedraagt slechts 16 euro. De rookmelders zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en betalen kan bij voorkeur met bancontact.

 

 

Verschil tussen leven en dood

Als brand 's nachts uitbreekt, is er groot gevaar. Wie slaapt, ruikt of proeft rook niet. Een goed geplaatste rookmelder die een luid signaal geeft bij rook, kan het verschil zijn tussen leven en dood.

Met een rookmelder stijgt de kans om een brand te overleven met meer dan 70 procent.

Tien jaar batterij met garantie

Een rookmelder installeer je snel en eenvoudig. De bodemplaat van de rookmelder heeft dubbelzijdige kleefband zodat er geen boor aan te pas komt. Je hebt ook geen elektrische kabels of bevestigingsmateriaal nodig. De niet-verwijderbare lithiumbatterij gaat probleemloos tien jaar mee.

Bij de rookmelder krijg je een duidelijke instructiekaart alsook een garantiebewijs en registratiekaart. Het is dan ook heel belangrijk om jouw rookmelder te registreren.

Want dan krijg je veel sneller en makkelijker een nieuw exemplaar van de Stichting Brandwonden bij een defect binnen de 10 jaar.

www.speelnietmetvuur.be en www.brandwonden.be