Theaterproject Welkom in Sorgeloos op 26, 27 en 28 januari 2018

Ergens tussen Aarschot, Herentals en Westerlo, niet ver van Geel en Mol en misschien zelfs op een boogscheut van Diest of Herenthout, ligt het dorpje Sorgeloos. Bespaar jezelf de moeite om het via Google of Wikipedia te zoeken: Sorgeloos is enkel zichtbaar voor spelers en toeschouwers. Zoals u, dus.

In ons dorpje Sorgeloos heeft niemand zorgen…nogal wiedes, met zo’n naam. Als er al problemen zijn, worden die met speels gemak en een glimlach opgelost. Er is wel een brandweerkorps, maar die hoeven nooit iets te blussen en een dokter is er zo goed als werkloos. De goedlachse inwoners van Sorgeloos kunnen zelfs het woordje ‘slecht’ niet uitspreken! En als je uitbundig wil lachen moet je er vooral naar een lekker kopje koffie of thee vragen…

Tot er geheel onverwacht iets gebeurt, waardoor de gelukzalige vrede in het dorpje wordt verstoord. Plots is niets meer wat het was. Wat is het lang vergeten geheim van Sorgeloos? En, wat hebben die twee verdwaalde dames er mee te maken?

“Welkom in Sorgeloos” is een speels sprookje met een hoog Jommekes-gehalte voor jong en oud, gespeeld door lieve, enthousiaste mensen.

 

Lokale acteurs, muzikanten en dansers maakten samen dit theaterstuk. 'Welkom in Sorgeloos!' gaat over twee verdwaalde wandelaars die terecht komen in een vreemd dorp waar zij worden geconfronteerd met de bewoners en hun verhalen, hun muziek, dans, geschiedenis en gewoontes. Het verhaal is gebaseerd op belevenissen en anekdotes van mensen uit Westerlo.

Het toneelstuk vindt plaats op vrijdag 26 januari om 20 uur,  zaterdag 27 januari om 20 uur en zondag 28 januari om 15 uur in De Krekke in de Sint-Lambertusstraat 29 in Westerlo. 

Tickets  kan je kopen bij Greet Meulenbergs in het Projecthuis De Dreef, de Merodedreef 161 in Westerlo of opgreet.meulenbergs@ocmwwesterlo.be,014 53 87 81 of 0474 08 21 63. Tickets kosten 6 euro of 3 euro voor kinderen onder de twaalf jaar betalen en wie een verhoogde tegemoetkoming heeft van het ziekenfonds.

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
flyer toneel Sorgeloos2.pdf315.34 KB
Cultuur