Toegangskaart recyclagepark niet meer nodig

Vanaf 2 november krijgen inwoners van Westerlo toegang tot het recyclagepark (het vroegere containerpark) via hun elektronische identiteitskaart (eID). Je hebt vanaf dan niet langer de speciale containerparkkaart nodig. Het recyclagepark werkt nog steeds op dezelfde manier maar op de plaatsen waar je voordien de containerparkkaart gebruikte (zoals aan de inkom en aan de weegbrug) gebruik je vanaf 2 november je eID. Scholen, bedrijven en verenigingen hebben een chipkaart nodig. Deze ligt voor hen klaar op het recyclagepark in de Oevelse dreef 35.

Tarieven veranderen niet, behalve…

Aan de tarieven verandert er niets. Wat wel aangepast wordt vanaf 2 november, is het bedrag dat je betaalt als je een kleine hoeveelheid van een betalende afvalsoort brengt. Als je minder dan 5 kilogram aanlevert van een betalende afvalsoort, wordt dat altijd aangerekend als 5 kilogram. Maar je betaalt hierbij geen forfaitair bedrag meer. Breng je bijvoorbeeld 4 kilogram steenpuin? Dan betaal je 0,10 euro (0,02 euro per kilogram, gerekend aan 5 kg) en geen forfaitair bedrag van 0,75 euro meer.

Huidig saldo wordt automatisch overgezet

Je hoeft het saldo dat nu nog op je containerparkkaart staat niet op te gebruiken voor 1 november. Het resterende bedrag wordt automatisch overgezet naar je eID en vanaf 2 november betaal je dus met het saldo dat gekoppeld is aan je eID. Het saldo is gekoppeld aan het gezin, wat wil zeggen dat alle volwassen personen die op hetzelfde adres wonen kunnen betalen met hun eigen identiteitskaart aan hetzelfde saldo.

Geen toegang meer bij een negatief saldo

Extra geld toevoegen aan je saldo, doe je zoals altijd ofwel op het recyclagepark  (alleen met bancontact) ofwel bij het onthaal op het gemeentehuis. Het recyclagepark in- en uitrijden kan alleen als je saldo groter of gelijk is aan 0. Heb je een negatief saldo? Vanaf 2 november heb je dan geen toegang meer tot het recyclagepark . 

recyclagepark  IOK - Oevelse dreef 35 Tongerlo - 014 54 27 03
milieudienst gemeentehuis - 014 53 91 70 - milieu@westerlo.be