Wegwerkzaamheden in Westerlo

Op heel wat plaatsen in de gemeente zijn er de volgende dagen en weken wegwerkzaamheden. Het gaat over asfaltwerken, betonwerken, klinkerwerken en de schildering van fietssuggestiestroken. De meeste werken zijn sterk weersafhankelijk. Op het onderstaande kaartje vind je een stand van zaken van afgewerkte, lopende en geplande werkzaamheden.

Op de pagina verkeersverordeningen  vind je meer info over verkeershinder door evenementen en werven.

Het kaartje hierboven wordt regelmatig geüpdatet. Groen: werken zijn bezig of beginnen binnenkort, oranje: werken zijn gepland, maar timing is nog niet 100 % zeker. Klik op de symbolen en wegen op de kaart voor meer info.

Werken aan fietspad Geneinde-Meulemanslaan Tongerlo tot eind februari

Tot eind februari werkt aannemer Hegrola aan het fietspad in Geneinde en de Meulemanslaan tussen de Heksenbrug en Taverne Het Park, aan de kant van het Torenhof. Het fietspad krijgt nieuwe klinkers. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden enkel het dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de abdij gebruiken Voor het autoverkeer staan er verkeerslichten aan de werfzone. De ingang van de Boerenkrijglaan via Geneinde is afgesloten. Verkeershinder is dus mogelijk!

Aanleg stoepen in Molenerf Tongerlo

Aannemer Hegrola legt in opdracht van de gemeente een stoep aan in Molenerf in Tongerlo voor huisnummers 10 tot 20. De stoep bestaat uit rode betonklinkers van 22 op 22 centimeter. Ook aannemer Helsen is in opdracht van de verkavelaar bezig met de aanleg van stoepen voor huisnummers 22 tot 28.

Herstellingen van betonvakken in Nijverheidsstraat Oevel

In de Nijverheidsstraat is aannemer Hoogmartens bezig met betonwerken. Op meerdere plaatsen moeten betonvakken vervangen worden. De eerste vakken die aan de beurt komen bevinden zich  ter hoogte van Star Meal en FIM en aan het slachthuis en Kaneka. Ook aan het kruispunt naar Oevel Centrum zijn later dit jaar werkzaamheden gepland. Ook in de Blauwvoetstraat en in de Heidestraat zijn herstellingen van betonvakken bezig.

Vernieuwing verhoogd kruispunt Heieinde-Asterlaan in Oevel

In Heieinde in Oevel wordt het verhoogd kruispunt met de Asterlaan vernieuwd. Er is een omleiding via de Lelielaan en de Brugstraat. De werken startten op 12 februari en duren ongeveer een maand.

Herstelling van betonvakken in de Gravin de Merodestraat en Hoog Heultje

In de Gravin de Merodestraat en Hoog Heultje in Heultje worden een aantal betonvakken vervangen. Ter hoogte van de werkzones geldt er beurtelings verkeer. Ook aan het kruispunt met Stippelberg wordt gewerkt. Daar worden de klinkers van de fietspaden en oversteekplaatsen vernieuwd. Richting Hulshout (Hulshoutsesteenweg) en Stippelberg zijn er omleidingen.

Vervanging stoepstenen de Merodedreef Westerlo

In de Merodedreef in Westerlo, tussen de Boerenkrijglaan en de Koning Leopoldlaan, worden de stoepstenen vernieuwd. Eerst komt de kan van de oneven huisnummers aan de beurt. Daarna ook de andere kant van de straat. De werkzaamheden startten op 19 februari en duren tot eind maart.