Westerlo Opgeruimde Gemeente, onze uitdaging voor 2017

Van april tot oktober neemt de gemeente, bovenop de normale dienstverlening, elke straat (en dat zijn er vierhonderd), grondig onder handen. De gemeente heeft ook seizoensarbeiders aangenomen zodat er meer ruimte is voor de actie. Het wordt een campagne die zichtbaar zal zijn in je straat, in je dorp en in heel de gemeente.

 

 

 

Wat mag je verwachten?

  • Zwerfvuil weg
  • Plantsoenen gehakt en gewied
  • Goten en boordstenen afgerand
  • Verkeersborden, distributiekasten en straatmeubilair gekuist
  • Goten en verhardingen mos- en onkruidvrij en geveegd
  • Ondergrondse hydranten vrijgemaakt en geverfd
  • Scheve palen rechtgezet en beschadigde en vervaagde verkeersborden vervangen
  • Bermen opgevuld

Wanneer?

De campagne loopt van april tot oktober. De gemeente is daarbij in vier zones opgedeeld met de Olenseweg-Zoerlering-Bergveld en de Wimp-Geneinde-Tolhuis als zonegrenzen. Zo hebben we vier zones die achtereenvolgens aan beurt komen: eerst Oosterwijk en Voortkapel (zone 1), daarna Heultje (zone 2), daarna Oevel en Oosterwijk (zone 3) en tenslotte Tongerlo, Westerlo en Zoerle-Parwijs (zone 4), telkens tot aan de zonegrenzen.

Hoe?

Enkele weken voor we in je straat neerstrijken, krijg je een briefje in je brievenbus met meer uitleg over wat men in je straat gaat doen. We willen dat je ook zelf meehelpt. Dat kan door je overgroeiende haag of takken te snoeien zodat de stoep terug vrij is of door zwerfvuil of bladeren te ruimen. Je kan via het meldpunt (e-loket website, meldpunt@westerlo.be en 014 53 92 40) ook voorstellen doen die we, in de mate van het mogelijke, proberen mee te nemen tijdens de actie.

En daarna? Word jij straatverantwoordelijke?

Westerlo Opgeruimde Gemeente stopt niet in oktober! We zoeken ook mensen die verantwoordelijke willen worden voor hun straat. Straatverantwoordelijken geven snel opmerkingen van de buurt door aan het meldpunt, ruimen zwerfvuil en signaleren kleine probleempjes (vb. kapotte straatverlichting, volle bladkorven, scheve stoeptegels,...) Ze spreken buren aan als er al eens een haag te ver uitgroeit is of als er een probleem is met bijvoorbeeld hondenpoep. Voel je je geroepen? Geef je naam dan op via meldpunt@westerlo.be.