World Cleanup Day en zwerfvuilveertiendaagse vanaf 15 september

Op zaterdag 15 september is het World Clean Up Day en wordt ook het startschot gegeven van de zwerfvuilveertiendaagse in Westerlo. Je kan zelf of met je familie, vrienden, sport- of jeugdvereniging eraan deelnemen. Ook als straatverantwoordelijke of met je buurtcomité kan je een zwerfvuilactie op poten zetten.

Zaterdag 29 september om 12 uur vindt het afsluitmoment van de zwerfvuilveertiendaagse plaats in de voortuin van het gemeentehuis. Alle deelnemers krijgen er een gratis frietje en een kleine attentie van Mooimakers.

 

Schrijf je in

Schrijf je in via het e-loket of bij de milieudienst. Je krijgt materiaal zoals zakken, zwerfvuilgrijpers, veiligheidsvestjes en handschoenen. Deelnemende jeugd- en sportverenigingen kunnen het ingezamelde zwerfvuil op hun eigen terrein verzamelen waar het later opgehaald wordt. Andere groepen kunnen het zwerfvuil laten ophalen door de technische dienst van de gemeente of zelf wegbrengen naar het technisch centrum in de Oevelse dreef 33 in Tongerlo.

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Van 17 tot 23 september wordt er extra toegekeken op het correct verwijderen van afval. Op weg naar het recyclagepark controleert de politie of alle aanhangwagens correct geladen werden. De wijkagenten en interventieploegen doen extra controles langs locaties die bekend staan als sluikstortplaatsen.

Zet jou opruimactie op de actiekaart van mooimakers.be

Hou jij een favoriet pleintje, een stuk stoep of je dagelijkse wandelroute proper? Duid dit plekje of route aan op de kaart op de website van Mooimakers en claim zo de buurt die jij opruimt. Wil je een opruimactie in je buurt organiseren? Dan kan je jouw actie ook op diezelfde site aanduiden. Vergeet zeker niet je vrienden en familie uit te nodigen om jouw claim te steunen!

http://mooimakers.be/wat-kan-jij-doen/vereniging

Schrijf je school, groep of vereniging in voor Operatie Proper en word beloond

Operatie Proper, een campagne van de Mooimakers, is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen die zwerfvuil duurzaam aanpakken. Je krijgt hulp bij het opstellen van een actieplan, maar ook ondersteuning met opruimmateriaal en educatieve pakketten. Vorig schooljaar namen lagere school ’t Rietje en het straatcomité Voorteinde deel. Operatie Proper beloonde hen met een cheque van 585 en 157 euro (berekend op het aantal leerlingen of leden). In september kunnen scholen, verenigingen, groepen en clubs opnieuw inschrijven voor Operatie Proper. Schrijf je snel in op de site van Mooimakers.

http://mooimakers.be/operatie-proper

 

milieudienst gemeentehuis
milieu@westerlo.be - 014 53 91 70