Zomerse dorpswandelingen in juli en augustus

Westerlo organiseerde ook deze zomer gratis dorpswandelingen. Tussen de 500 en 1000 inwoners kwamen mee wandelen, in eigen dorp maar ook in een ander mooi dorp van onze gemeente. De wandeltrajecten waren ongeveer 5 kilometer lang. 

Hierna vind je welke wandelingen op het programma stonden en vind je per alle interessante weetjes van tijdens die wandeling terug in een aparte bijlage. 

Da Vinci wandeling in Tongerlo op dinsdag 2 juli

De eerste zomerwandeling nam een vliegende start met de Da Vinci-wandeling in en rond de eeuwenoude abdij van Tongerlo. Een unieke locatie om een wandeling in de tijd te maken langsheen historische gebouwen, bossen, dreven en boerderijen. Einde van de wandeling is in de Da Vincituin van de abdij met gratis bezoek aan ‘Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci, die 500 jaar geleden is overleden. Vertrek en aankomst van deze wandeling was aan het Torenhof, Geneinde 1 in Tongerlo waar iedereen getrakteerd werd op een ijsje en een openluchtfilm over de abdij van Tongerlo.
KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.  

Feestwandeling in Westerlo op donderdag 11 juli

11 juli was het feestdag van de Vlaamse gemeenschap. De ideale dag en avond voor een feestwandeling met een hoog natuur- en muziekgehalte in het mooie en prachtige Westerlo. Deze tweede zomerwandeling werd een kastelentocht met passages door natuur- en bosgebieden. Vertrek en aankomst was op het voorplein van het gemeentehuis, Boerenkrijglaan 61. Na de wandeling kreeg je een traktatie en een spetterend optreden ter ere van de Vlaamse feestdag. 
KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.

Boeiende grenswandeling in Voortkapel op dinsdag 16 juli

Ook voor deze derde editie tekenden het duo Jef Rens en Roger Kempenaers een bijzondere en unieke dorpswandeling uit doorheen Voortkapel, waarvoor dank. Het werd opnieuw een boeiende en gezellige wandeling langsheen onverwachte en charmante Kapelse plekjes zoals de Pannehoeve op de grens met Noorderwijk en Oosterwijk. Een grensverleggende wandeling! De wandeling vertok en kwam aan, aan het lokaal van de Duivenbond, Ter Voort in Voortkapel. Bij aankomst kreeg iedereen een drankje. 
> KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.

Ontdekkingswandeling in Heultje-Zuid op dinsdag 23 juli

Het verrassende Heultje zorgt steeds voor spraakmakende wandelingen. Na de Kempische Ardennen (2017) en de Balebossen (2018) staat nu de zuidkant van het dorp centraal. Het wordt een echte ontdekkingstocht langsheen waterlopen, (Stippel)bergen, boomkwekerijen en prachtige landschappen. Heultje-Zuid zal op 23 juli indruk maken met dank aan de lokale ontdekkingsreizigers Bart Seykens en Lindsay Putseys.

Vertrek en aankomst van deze wandeling is aan de stal Schellens in Maaldonk, een zijstraat van Hoog Heultje. Met de hulp van de Landelijke Gilde zal de grote dorst van de wandelaars gelest worden.

KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.

De wandeling van IL in Oosterwijk op dinsdag 6 augustus

De prachtige omgeving van de Ilsestraat en de Ilse Velden in het idyllische Oosterwijk leent zich uitstekend voor een unieke en onvergetelijke wandeling. Daar waar natuur, landbouw en bedrijven hand in hand gaan, worden mooie en exclusieve wandelverbindingen gemaakt. Daarin zijn Wim Verrezen en Jan Martens, mannen van IL, wonderwel in geslaagd, waarvoor dank.

De wandeling van IL zal ongetwijfeld stof doen opwaaien, letterlijk en figuurlijk! Vertrek en aankomst is aan het KWB-lokaal, Schuurveldstraat 43 in Oosterwijk met een versnapering en hopelijk een verrassende apotheose.

KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.

De aards paradijs-wandeling in Zoerle-Parwijs op dinsdag 13 augustus

De brasserie-afspanning de Netehoeve, gelegen aan Bergveld en de Grote Nete is de ideale uitvalsbasis om de bosrijke omgeving, de Grote Netevallei, het natuurgebied Schaapswees en andere romantische en idyllische plekjes van Zoerle-Parwijs te ontdekken en te verkennen. Een memorabele en adembenemende natuurwandeling die verklaart waarom Zoerle-Parwijs rijmt op aards paradijs. De ‘Zuulse’ natuur is inderdaad top!

Vertrek en aankomst van deze paradijselijke wandeling is de Netehoeve, Bergveld 107 in Zoerle-Parwijs waar de deelnemers kunnen genieten van een drankje.

KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.

De spectaculaire Oevel-Noord wandeling op dinsdag 20 augustus

Het veelzijdige Oevel heeft een kenmerkende noordkant met de autostrade E313 en het afrittencomplex (ten onrechte genoemd) Geel-West, het Albertkanaal met een roro-kade, het shoppingpark Westelpark, een fly-over, een watertoren en grote bedrijven zoals DAF. Deze constructies van staal en beton vormen het decor van een ronduit spectaculaire wandeling met onder meer passages onderaan de fly-over, langsheen het shoppingpark en over het bedrijventerrein van DAF.

De zomerwandelingen eindigen dus sensationeel in Oevel-Noord met een traktatie! Plaats van vertrek en aankomst: de kantine van DAF in de Van Doornelaan 1 in Oevel met dank voor de gastvrijheid.

KLIK HIER voor de interessante weetjes tijdens deze wandeling.