Zorgzaam samen ouder worden in Westerlo

Hoe kan je je woning eenvoudig aanpassen als je zorg nodig hebt? Zijn er veel zorgvoorzieningen in de buurt? Ook als je niet meer zo goed te been bent? Hoe kunnen we onze gewoonten veranderen zodat we samen oud kunnen worden in een fijne omgeving met voldoende zorg? Allemaal uitdagingen die een mentale verandering vragen, een breuk met onze huidige woongewoonten. Met het project Gewoontebreker zoekt de provincie Antwerpen het samen met Nijlen, Wijnegem, Malle en Westerlo ter plaatse uit. In Westerlo waren er dit jaar al enkele boeiende gesprekken...

Ik ken mijn buren niet...

Een eerste bijeenkomst vond plaats in mei. In een nulmeting brachten zorgprofessionals en gewone mensen zoals jij en ik de beginsituatie in kaart. Hoe staat Westerlo er voor op vlak van wonen en zorg? Welke kansen en beperkingen zijn er op vlak van voorzieningen, sociale netwerken en mobiliteit?

Wij wonen met drie generaties onder één dak en zorgen voor elkaar

Enkele weken later volgden gesprekken met geïnteresseerden en met de seniorenraad. Het waren geanimeerde momenten waarin ze heel wat gewoontebrekers en aanwezige woonkwaliteiten in kaart brachten.

Ik verlaat mijn huis enkel in een kist

Benieuwd naar de volgende stappen? Neem dan alvast een kijkje op www.westerlo.be. Op vrijdag 6 oktober ben je welkom in Lokaal Dienstencentrum TerHarte om samen met vele anderen je verwachtingen en angsten over zorgen en ouder worden te delen.

In november gaan we kleinschalig over het thema kletsen, onder het genot van een tas koffie, met onze toekomstambassadeurs. Topic van de dag… met zorg voor elkaar, ouder worden in Westerlo. Op basis van al die gesprekken formuleren we acties om zorgend samen ouder te worden in Westerlo.

Gewoontebreker dienst wonen gemeentehuis
rina.beyens@ocmwwesterlo.be - 014 53 91 29