Beddermolen Tongerlo

Adres

Molenwijk 72-74 Tongerlo

Info en reservaties

www.beddermolen.be

Ligging

De Beddermolen behoorde vroeger tot de abdij van Tongerlo, en ligt er op een boogscheut vandaan. Het molendomein, dat in de 15de eeuw ontstond, is een mooi voorbeeld van de typische Kempense molensites van vroeger, waarvan er jammer genoeg niet veel meer overblijven. Het domein, bestaande uit de houten windmolen, molenhuis, stal, schuur en bakhuisje, is dan ook beschermd erfgoed. De ligging naast een graanakker maakt het plaatje compleet. 
Het domein bevindt zich aan de rand van het Merodegebied, gekend vanwege haar mooie bossen, natuur en erfgoedsites. Van hieruit kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken! Of huur een eTuktuk om de Merode te verkennen!

Logies

Het gloednieuwe vakantiehuis, dat tegen de paasvakantie van 2021 zal geopend worden, bevindt zich in de voormalige molenaarswoning. Er is een tuin met terras, die uitkijkt op de windmolen en waar je kan BBQ'en. Het gebouw is geklasseerd als monument en werd tussen 2017 en 2020 volledig gerestaureerd, waarbij de oude elementen uiteraard behouden bleven. Er werden 3 charmante slaapkamers en 2 badkamers in ondergebracht, net als een gezellige living, eetkamer en een ruime keuken met alle comfort. In de herst- en wintermaanden kan je genieten aan de haard. In de knusse opkamer kan je je rustig terugtrekken met een boek of kunnen de kinderen spelletjes spelen.
Het domein beschikt over een parking en fietsenstalling. Een inventaris van de aanwezige zaken, vind je op de website.

Troeven

Het vakantiehuis van de Beddermolen is dus gelegen op een prachtige erfgoedsite met tal van recreatieve mogelijkheden. Je geniet er bovendien niet enkel van een overnachting met familie of vrienden, maar kan er ook allerlei dingen beleven. De windmolen die draait, workshops in het bakhuisje,... Om te kijken wanneer de molen en/of het bakhuisje open is, kan je terecht op www.beddermolen.be
Een verblijf in het vakantiehuis kan ook geboekt worden in combinatie met de andere gebouwen op het domein. De stal, de schuur en de tuin kunnen immers gehuurd worden voor feesten of bedrijfsactiviteiten. Op deze manier hoef je 's avonds niet meer naar huis, maar kan je ter plekke blijven logeren. Kijk op de website beddermolen.be voor meer info over deze faciliteiten.

Beddermolen