Provinciaal pony- en paardentornooi Antwerpen 2019 op 15 en 22 september 2019

De burgemeester heeft op 12 september 2019 onderstaande politieverordening bij hoogdringendheid goedgekeurd.

Op zondagen 15 en 22 september 2019, telkens tussen 7 en 20 uur, is al het verkeer verboden in het gedeelte van de Heidestraat dat begrepen is tussen Tolhuis en Moestoemaat. In Tolhuis worden digitale sensibilisatieborden geplaatst met vermelding 'EVENEMENT'.

Op zondagen 15 en 22 september 2019, telkens tussen 7 en 20 uur, wordt in de Moestoemaat een eenrichtingsverkeer ingevoerd, komende van de Van Doornelaan, te rijden in de richting van Zandvoort.

Op zondagen 15 en 22 september 2019 tussen 6 en 20 uur wordt een parkeer- en stationeerverbod ingevoerd in volgende straten of weggedeelten:

  • Heidestraat, ┬ín het gedeelte tussen Tolhuis en Moestoemaat en dit gezien aan de rechterzijde van de rijbaan
  • Moestoemaat, aan beide zijden van de weg

Op zondagen I 5 en 22 september 2019 wordt in het gedeelte van Tolhuis tussen de Moestoemaatheide en de Melkerijstraat, de maximumsnelheid afgeremd tot 50 km/u.

De weggebruikers worden door middel van de voorgeschreven verkeerstekens van deze verkeersmaatregelen in kennis gesteld. De wegen moeten voldoen aan volgende voorwaarden: vrije breedte: 4 meter (niet doodlopend), vrije hoogte: 4 meter en 13 ton draagvermogen, 11 meter binnendiameter, 15 meter buitendiameter. Een afschrift van dit besluit zal gezonden worden aan de griffie van de rechtbank van Eerste Aanleg te Turnhout, de politierechtbank te Turnhout, de brandweer, de politiezone Zuiderkempen en De Lijn Antwerpen.

 

De burgemeester heeft op 25 juli 2019, bij toepassing van de gemeentelijke politiecodex, toelating gegeven aan LRV Sint-Elooi voor de organisatie van het Provinciaal Pony- en Paardentornooi Antwerpen 2019 op 15 en 22 september 2019 op de terreinen van LRV Sint-Elooi. De toelating is van toepassing voor:

  • het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering (art. 143 en volgende)
  • het organiseren van een evenement in open lucht (art. 24 en volgende)
  • het plaatsen van luidsprekers (art. 30 en volgende)
  • het plaatsen van publiciteitsborden (art. 218)
  • het plaatsen van publiciteitsborden langs gemeentewegen (artikel 218) in Tolhuis (Tongerlo) vanaf de haag naast woning nr. 57 tot EP1377, in de Langstraat (Tongerlo) aan de kant van de Kapellerij, het gedeelte tussen het schuilhuisje en het bosweggetje, in de Guldensporenlaan (Westerlo-centrum) naast ingang scoutslokaal tussen EP2389 en EP2390, in Geneinde (Tongerlo) naast ingang Dreamland tussen verlichtingspaal 1841 en het verkeersbord A1, op het pleintje in de Nieuwebaan (Voortkapel) tussen bushokje en straatnaambord, in Asberg (Zoerle-Parwijs) naast woning nr. 39, in Oosterwijk (Oosterwijk) ter hoogte van de fietsstalling aan de Vrije Sint-Lambertusschool en in Hoog Heultje (Heultje) recht tegenover woning nr. 69
  • het hangen van een spandoek in Tolhuis (art. 149 en volgende)
  • het plaatsen van een tent op de terreinen van LRV Sint-Elooi (art. 98 en volgende)

De gemeentelijke politiecodex kan u raadplegen via www.westerlo.be/artikel/politiecodex.

 

Zie ook