Samen loyaal voor lokaal

Samen loyaal voor lokaal is een beloningssysteem of ook wel een spaar- en steunactie waarmee we winkels, horecazaken en dienstverleners uit heel Westerlo extra impulsen willen geven.  Bij elke aankoop bij de meer dan 100 deelnemende zaken, kunnen klanten een stempel op hun gouden of blauwe spaarkaart vragen. Daarmee kunnen ze mooie prijzen winnen.

Met deze actie willen we inwoners, en bij uitbreiding ook iedereen van buiten Westerlo, stimuleren om in Westerlo te kopen en om Westelse ondernemingen te steunen. Deelnemen aan de actie, als klant én als Westelse ondernemer, is gratis. De kosten worden gedragen door de gemeente.

Tot wanneer?

Tot 30 september 2021

Gouden en blauwe spaarkaarten

Elk gezin van Westerlo krijgt vanaf half mei twee gouden en twee blauwe spaarkaarten in de brievenbus. Op elke spaarkaart kunnen telkens 10 stempels verzameld worden. Met de spaarkaarten stimuleren we het kopen in Westelse zaken, met de gouden spaarkaart stimuleren we extra het kopen in verschillende handelszaken.

 • Op de gouden spaarkaart verzamelen klanten 10 verschillende stempels: van 10 verschillende handelszaken dus. 
 • Op de blauwe spaarkaart verzamelen klanten 10 stempels: daar mogen stempels van dezelfde handelszaken bij zijn.

Promo- en actiemateriaal voor deelnemende zaken

 • een eigen genummerde stempel
 • een verzamelbox om volle spaarkaarten in te deponeren
 • een A3-affiche om aan te geven dat je meedoet aan de actie
 • Promomateriaal voor sociale media
 • Een prijzenmand met lokale producten (eind september)
 • Gemeente Westerlo koopt bij elke deelnemende zaak voor 50 euro aan waardebons, te verdelen in hetzij 10 x 5 euro, 2 x 25 euro of 1 x 50 euro.

Blauwe of gouden spaarkaart vol?

Dan laat de klant ze achter in de verzamelbox in je zaak. Dit zijn 100 % zeker klanten die bij jou gekocht hebben.

Spaarkaarten op?

Nieuwe kaarten kan je afhalen in de bib, het gemeentehuis en bij Toerisme Westerlo.

Blauwe en gouden prijzen

 • Prijzenmand met lokale producten
  Op 30 september trekt elke handelaar minimaal 1 kaart uit de blauwe spaarkaarten die in zijn of haar zaak verzameld zijn. Deze klant krijgt een prijzenmand met lokale producten. Geef je graag meer prijzen? Dit kan je zeker doen om meer mensen te belonen. Gebruik hiervoor prijzen uit je eigen zaak.
 • Na 30 september worden alle gouden en blauwe spaarkaarten opgehaald. Hieruit worden nog een heel aantal extra winnaars getrokken:
  • Uit alle gouden spaarkaarten trekt een onschuldige hand de zes winnaars van de hoofdprijzen. Zij krijgen elk een elektrische fiets ter waarde van 2500 euro. Een heel interessante prijs, die mensen zeker zal aanzetten om lokaal te kopen, én die stimuleert om verder lokaal te blijven kopen.
  • Uit alle blauwe spaarkaarten worden de winnaars getrokken van de waardebons die bij alle deelnemende zaken zijn aangekocht en van de 250 vouchers van 10 euro, te spenderen bij de lokale horeca.

Wil je meedoen?

We zijn er van overtuigd dat deze actie lokaal kopen en lokaal spenderen zal stimuleren, en we hopen dan ook dat ook jouw winkel, onderneming of horecazaak zal deelnemen aan deze actie. 

Bevestig de deelname van je winkel, horecazaak of onderneming door in te schrijven via het e-loket. We maken promotie voor deze actie via www.westerlo.be, Westel Info, sociale media, affiches, en met promotionele banners in de zeven dorpen van Westerlo.

Een spaar- en steunactie uit het Westelse Kroonplan

In oktober kreeg elk Westels gezin een exemplaar van het Kroonplan in de brievenbus. Dat is het plan waarmee Westerlo in deze coronatijd extra wil inzetten op gezondheid, welzijn en ondersteuning. Bedoeling: ervoor zorgen dat Westerlo de gemeente blijft die we kennen: 1 warme gemeente met 7 sterke dorpen! 

Samen loyaal voor lokaal is een spaar- en steunactie om kopen en steunen in eigen gemeente en eigen dor te blijven stimuleren. Het is dan ook een van de concrete actie van het Westels Kroonplan voor.

Samen loyaal voor lokaal

Contact

Lokale economie en landbouw
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Na afspraak
18:30 - 20:30
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
14:00 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Warning 24 mei gesloten