Samen loyaal voor lokaal: tijd om de winnaars te belonen

  • 12 oktober 2021

In Westerlo laten we ons niet doen door het coronavirus. We maakten een kroonplan. En met de spaar- en steunactie Samen loyaal voor lokaal uit dat kroonplan ondersteunden we onze lokale winkels, dienstverleners en horecazaken! Die actie, waaraan 130 lokale zaken uit de zeven Westelse dorpen aan meededen, is nu gedaan! Er werden 1573 gouden en 4500 blauwe spaarkaarten verzameld in de deelnemende winkels, dienstverleners en horecazaken. De eerste winnaars hebben hun prijs in ontvangst kunnen nemen. 

Alles samen een erg geslaagde actie met heel wat supergemotiveerde deelnemers die de handel en horeca in Westerlo op een nieuwe manier ontdekten! De actie was gratis voor deelnemers en handelaars, alle kosten werden gedragen door het gemeentebestuur.

Zes elektrische fietsen

Onschuldige kinderhanden uit klas 4B van gemeenteschool Het Lo in Oevel trokken op dinsdagvoormiddag 12 oktober de zes winnaars uit de verzamelde gouden spaarkaarten. De winnaars werden bekend gemaakt op de prijsuitreiking op dinsdagavond 12 oktober. Het zijn

  • Eef Verelst uit Heultje: Monsta Oevel
  • Conny Beylemans uit Zoerle-Parwijs: Jomila Westerlo
  • Familie Van Genechten-Gielis uit Westerlo: 4 Bikes Westerlo
  • Ria Van Mol uit Zoerle-Parwijs: De Wever Heultje
  • Kris Swolfs uit Oosterwijk: B-Cycle Tongerlo
  • Karen Laeremans uit Tongerlo: G-Bikes Oosterwijk
Winnaars elektrische fietsen

Zij krijgen elk een waardebon van 2500 euro voor de aankoop van een elektrische fiets bij een welbepaalde Westelse fietsenwinkel: Monsta uit Oevel, Jomila uit Westerlo, 4 Bikes uit Westerlo, De Wever uit Heultje, B-Cycle uit Tongerlo en G-Bikes uit Oosterwijk.

Doos met streekproducten

Elke deelnemende handelaar kon ook een kaartje trekken uit de in zijn doos verzamelde blauwe spaarkaarten. Die winnaar kreeg van de handelaar een doos met streekproducten. Een deel van de handelaars hebben deze prijzen al kunnen bedelen, de andere worden in de loop van deze maand door de handelaars verder afgerond.

Waardebons bij de deelnemende handelaars en horecavouchers

Uit de verzamelde blauwe spaarkaarten (4500) worden in de loop van de maand oktober nog heel wat winnaars geloot. Deze prijzenpot bestaat uit waardebons van verschillende waarden voor in totaal 50 euro per handelszaak en 250 horecavouchers van 10 euro. Die horecavouchers zijn te besteden bij alle Westelse horecazaken. De winnaars worden verwittigd.

Gouden en blauwe spaarkaarten

Gouden en blauwe spaarkaart samen loyaal voor lokaal

Elk gezin van Westerlo kreeg gouden en blauwe spaarkaarten in de brievenbus. Op die spaarkaarten kon men telkens 10 kroonstempels (een stempel van de actie met een kroontje met een nummer) verzamelen. 

  • Op de gouden spaarkaart (links) verzamelde men 10 verschillende kroonstempels: van 10 verschillende handelszaken dus. 
  • Op de blauwe spaarkaart (rechts) verzamelde men 10 kroonstempels: daar mogen kroonstempels van dezelfde handelszaken bij zijn.
  • Kaart vol? Dan kon je die achterlaten in de verzamelboxen in de deelnemende zaken.

Welke winkels, horecazaken en dienstverleners deden mee?

130 handelaars, dienstverleners en horecazaken uit de zeven dorpen van Westerlo namen deel aan de actie.