Ateliers voor jongeren

Voor wie?

  • Voor jongeren van het eerste tot het zesde middelbaar
  • Praktische informatie over lesmomenten (woensdag, vrijdag en zaterdag) en leslocaties (Herselt en Westerlo) vind je onderaan deze webpagina en in de folder
  • Je hebt keuze uit drie ateliers: beeldatelier, beeldverhaal en strip en het digitaal atelier

Beeldatelier

Een algemene opleiding met een brede waaier aan opdrachten en technieken. Je scherpt je teken- en schildervaardigheden aan en maakt kennis met hedendaagse kunsten waaronder ruimtelijk werk, fotografie, graffiti en druktechnieken.

Beeldverhaal en strip

Maak kennis met de beeldtaal van het stripverhaal, het prentenboek en de graphic novel. Naast het aanleren van allerlei technieken ligt de klemtoon op illustratie en de manier waarop je dit kan gebruiken om personages en avonturen tot leven te brengen.

Digitaal atelier

In dit atelier ligt de focus vooral op het digitale. Je experimenteert met computerprogramma’s en apps. Denk aan fotomanipulatie, video-animatie, grafisch ontwerp en zoveel meer!

Praktisch

Twijfel je nog, of weet je niet goed wat te verwachten? Heel de maand september mag je een proefles volgen, inschrijven kan je tot het begin van oktober. Voor vragen of extra informatie kan je altijd terecht op de Academie Westerlo zelf of via mail of telefoon.

pdf bestand brochure_lessenrooster_kinderen-jongeren.pdf (1.91 MB)

Contact

Secretariaat Academie Westerlo
Kunstencampus
Boerenkrijglaan 23
2260 Westerlo
België
Gesloten
14:00 - 18:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten
12:00 - 18:00
Na afspraak
Logo Academie Beeldende Kunst Westerlo