Ateliers voor kinderen

Voor wie?

  • Voor kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar
  • Praktische info over de lesmomenten en leslocaties vind je onderaan deze webpagina en in de folder.

Lagere graad

Kinderen gaan onder enthousiaste begeleiding, speels op zoek naar hun artistieke talenten. Ze leren naar kunst kijken en worden gestimuleerd om creatief bezig te zijn. Aan de hand van opdrachten en uitstappen waar telkens ruimte is voor ieders persoonlijkheid maken kinderen kennis met alle aspecten van het kunstenaarschap.  De kinderen hebben allemaal een schetsboek waarin ze onderzoeken, vakmanschap ontwikkelen en zichzelf tonen aan de wereld... In de klas leren ze samenwerken, fantasie ontwikkelen en probleemoplossend denken... Ze maken kennis met beeldende technieken zoals drukken, knippen, schetsen, stempelen, schilderen, assembleren,  boetseren, knopen, monteren en fotograferen.

We vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om naar onze Academie te komen. We doen ons best om leerlingen uit alle onderwijstypes in onze klassen een plek te geven. We geloven dat de kennismaking met kinderen uit verschillende scholen en met verschillende achtergronden verrijkend is voor alle leerlingen. Toegevoegd aan het inschrijvingsformulier vindt u een vrijblijvend document waarmee u info over de medische achtergrond, leerproblematiek en zorgbehoeften kan meegeven. Die info wordt discreet behandeld en dient enkel om uw kind optimaal te kunnen begeleiden. 

Sommige leerlingen voelen zich niet zo goed thuis in een grote groep. Neem gerust contact op om samen te bespreken waar je kind zich het best kan ontplooien en thuis voelen.

Praktisch

Indien nodig maakt de Academie Beeldende Kunst Westerlo afspraken met de plaatselijke school en met De Kinderclub over de verplaatsing naar de leslocatie.

Twijfel je nog, of weet je niet goed wat te verwachten? De hele maand september mag je een proefles volgen, inschrijven kan tot begin oktober. Met vragen of voor extra informatie kan je terecht bij het secretariaat op de Kunstencampus.

De Academie Beeldende Kunst Westerlo heeft afdelingen in Blauberg, Herselt, Heultje, Oevel, Ramsel, Tongerlo, Voortkapel en Westerlo. Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar volgen een blok van twee lesuren per week. Je kiest een lesmoment (dag en tijdstip) voor een heel schooljaar. Wisselen van lesmoment in het schooljaar kan alleen na afspraak met de directie.

pdf bestand brochure_lessenrooster_kinderen-jongeren.pdf (1.91 MB)

Contact

Secretariaat Academie Westerlo
Kunstencampus
Boerenkrijglaan 23
2260 Westerlo
België
Gesloten
14:00 - 18:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten
12:00 - 18:00
Na afspraak
Logo Academie Beeldende Kunst Westerlo