Sporta Spot Kempen

Sporta Spot Kempen is het sportcentrum van Sporta (vroeger Sportacentrum) in Geneinde 2 in Tongerlo.

De gemeente Westerlo huurt de sportinfrastructuur van Sporta en verhuurt die door aan Westelse sporters en verenigingen. De tarieven vind je op de webpagina retributie op gebruik sportinfrastructuur Sporta.

Sporta werd in 1947 opgericht door pater Antoon van Clé van de abdij van Tongerlo. In 1954 richtte Sporta haar eerste sportkamp in. Die kampen werden al vlug een begrip in heel Vlaanderen. In de schaduw van de abdij van Tongerlo werd in 1963 een sportcomplex gebouwd dat steeds groter werd.

Verspreid over 13 hectare zijn er twee sporthallen, drie voetbalvelden waarvan twee met kunstgras, een atletiekpiste, dansstudio's, een vechtsporthal, vier tennisterreinen, vijf padelterreinen, een minigolftuin, een hoogtouwenparcours, drie beachvolleyvelden, petanquebanen, een bmx-parcours, vergaderzalen, twee cafetaria's en een restaurant.

Tennisterreinen reserveren

Dat doe je via onze webshop van Westerlo met jouw account en je klikt door naar 'reserveringen'. Als het de eerste keer is dat je iets via deze webshop reserveert, maak je eerst een account aan. 
De sleutel van de tennisterreinen kan je nadien afhalen op Sporta Spot Kempen: ofwel bij het secretariaat van maandag tot vrijdag van 10 tot 16 uur (niet op feestdagen) ofwel in de cafetaria van maandag tot vrijdag van 16 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur.
 

Meer info

 

Sportacentrum Tongerlo
Logo Sporta Spots