Content(d)ement

Wist je dat er in onze gemeente bijna vierhonderd mensen aan dementie lijden? Dementie is een ongeneeslijke en heel ingrijpende ziekte. De aandoening sleurt niet alleen de persoon met dementie zelf, maar ook zijn naasten ongewild mee op een rollercoaster van emoties, angsten en confrontaties.

Content(d)ement is een organisatie van Woonzorgcentrum Parel der Kempen en Lokaal Dienstencentrum TerHarte en ging van start in 2012. We vinden het belangrijk dat deze grote groep mensen ondersteuning krijgt en dat we er mee voor zorgen dat ze zich niet alleen voelen met hun problemen. Vandaar de naam Content(d)ement, om content te kunnen zijn over hoe we met mensen met dementie in Westerlo omgaan!

Het was vanaf het begin de bedoeling om de taboes rond dementie te doorbreken en de mensen van Westerlo bewust te maken van hun aandeel in hun omgang met personen met dementie. Alle activiteiten van content(d)ement staan dan ook open voor iedereen.

Wat doet content(d)ement?

  • maandelijkse praatcafés en activiteiten voor personen met dementie en hun mantelzorgers
  • toelichtingen aan verenigingen
  • tweemaandelijkse nieuwsbrief
  • individuele begeleiding door referentiepersonen dementie Herman Michiels en Patricia Beenens
  • lezingen met gastsprekers die gespecialiseerd zijn in een bepaald thema waar mensen met dementie of hun omgeving mee te maken krijgen
Lokaal Dienstencentrum TerHarte
Verlorenkost 22
2260 Westerlo
België
09:00 - 16:00
09:00 - 16:00
09:00 - 16:00
09:00 - 16:00
Gesloten
Gesloten
09:00 - 16:00