Subsidies voor lokaal mondiaal beleid

Westerlo heeft subsidies voor scholen en verenigingen die aan mondiale vorming doen. Ook personen die aan ontwikkelingssamenwerking doen in het zuiden, kunnen rekenen op een subsidie.

Subsidie voor personen die aan ontwikkelingssamenwerking doen

Trek jij binnenkort naar het zuiden voor een stage, vrijwilligerswerk of werk je er mee aan een erkend project van ontwikkelingssamenwerking? Dan kan je in aanmerking komen voor subsidies voor jouw project, die variëren van 150 tot 500 euro. Je project moet zich dan wel situeren in een land met een lage ontwikkelingsindex en aansluiten bij ten minste twee duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Dien ten laatste zes weken voor je vertrek een subsidieaanvraag in.

doc bestandAanvraagformulier subsidie voor personen die aan ontwikkelingssamenwerking doen (1.75 MB)

Subsidiereglement

Subsidie voor mondiale vorming door scholen

Scholen uit Westerlo kunnen voor projecten over mondiale vorming een subsidie krijgen. Mondiale vorming is het geheel van lessen en activiteiten waardoor leerlingen in contact komen met het Zuiden en bewust worden van de noord-zuidverhoudingen. We willen het mondiale bewustzijn bij kinderen en jongeren uit onze gemeente verhogen en hen op die manier vormen tot wereldburgers.

doc bestandAanvraagformulier subsidie mondiale vorming (36 kB)

Subsidiereglement

Subsidie voor educatieve projecten over het zuiden of over de noord-zuidproblematiek

Verenigingen uit Westerlo kunnen voor educatieve projecten over het zuiden of over de noord-zuidproblematiek een subsidie krijgen. Per project kan men 75 procent van de onkosten vergoed krijgen, met een maximum van 300 euro.

Subsidiereglement

 

 

Contact

Wereld
Bib Westerlo
Kasteelpark 5
2260 Westerlo
België
014 53 92 09
Gesloten
09:00 - 17:00
Na afspraak
09:00 - 17:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten