European Disability Card

De European Disability Card is een Europese handicapkaart waarmee je als persoon met een handicap voordelen kan krijgen bij cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten. De kaart is geldig in België en in zeven andere Europese landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië , Malta, Slovenië en Roemenië. De kaart is strikt persoonlijk en bewijst dat je een handicap hebt.

Dagelijks moeten mensen met een handicap uitleggen waarom ze gebruik maken van aangepaste dienstverlening. Door je EDC-kaart te tonen, is dat meteen duidelijk en hoeft heel de uitleg niet.

Voorwaarden

Je kan de kaart aanvragen als je erkend bent:

  • als persoon met een handicap door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) of door de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid
  • of wanneer je kind in aanmerking komt voor een zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte (binnen het Groeipakket).

Hoe vraag je de Europea Disability Card aan?

Digitiaal via digitale loket mijnvaph.be.

De European Disability Card (EDC) gebruiken

Met de European Disability Card (EDC) kan je bij de deelnemende partners (musea, pretparken, toeristische verblijven…) genieten van bepaalde maatregelen om je bezoek te vergemakkelijken (kortingen, brochures in eenvoudige taal, vlottere toegang tot attracties, assistentie, gespecialiseerde gidsen,...). Neem contact op met de organisator van de plaats die je bezoekt of raadpleeg de website van de organisatie om te weten welke voordelen je als kaarthouder geniet.

Ga zeker ook naar

Contact

Sociale dienst
Sociaal Administratief Centrum
Verlorenkost 22/1
2260 Westerlo
België
014 53 87 87
09:00 - 12:00
Enkel na afspraak
14:00 - 16:00
Enkel na afspraak
09:00 - 12:00
Enkel na afspraak
09:00 - 12:00
Enkel na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel na afspraak
18:30 - 20:30
Enkel na afspraak
09:00 - 12:00
Enkel na afspraak