Westerlo steunt Oekraïne

  • 1 april 2022

De Russische inval in Oekraïne jaagt veel mensen op de vlucht. Ook in Westerlo vangen we een aantal Oekraïense gezinnen op.

Inzamelacties

Op 10, 11 en 12 maart en op 9 april organiseerden we een inzamelacties in het Technisch Centrum in Tongerlo. Ook Rotaryclub Westerlo en DAF Trucks Vlaanderen zorgden voor waardevolle bijdragen . Al dat materiaal is via een transportfirma, via bpost en via de Oekraïense ambassade naar de Pools-Oekraïense grens gebracht, vanwaar het verder verdeeld werd onder vluchtelingen onderweg. 

Opvang en solidariteitsacties in onze gemeente

  • Heb je een kamer, appartement of woning om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op te vangen? Door je te registreren, kan je laten weten dat je bereid bent om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op te vangen. Zo brengen we het opvangaanbod in onze eigen gemeente in kaart.
  • Wil je meewerken aan solidariteitsacties met Oekraïne zoals inzamelacties of materiële ondersteuning? Of wil je zelf acties op poten zetten? Of wil je je inzetten als vrijwilliger? Geef hier je naam op!
  • Wie zich registreert (gebruik de knop 'klik hier' hieronder) wordt later, indien nodig, gecontacteerd voor verdere afspraken. Je kan je ook registreren door langs te komen bij het onthaal op het gemeentehuis of door te bellen naar 014 54 75 75 (kantooruren).

Klik hier voor Oekraïne

Bijeenkomsten voor gastgezinnen en vrijwilligers

Op 31 maart kwamen een honderdtal kandidaat-gastgezinnen en vrijwilligers samen in De Zoerla. De presentatie van die bijeenkomst en het filmpje dat toe getoond werd bij de getuigenis vind je hieronder.

 

Infomoment voor vrijwilligers en gastgezinnen op 31 maart 2022

Op 24 maart kwam ook de stuurgroep samen. Die bestaat uit vijftien Westerlonaren die aangegeven hebben dat ze mee solidaritetisacties willen uitdenken. 

Westerlo is een warme en solidaire gemeente

Westerlo is een warme en solidaire gemeente. In de eerste plaats voor de mensen van hier. Heb je zorgen, problemen of nood aan steun, dan kan je bij ons terecht. Onze sociale dienst (014 53 87 87) helpt je graag. Tegelijkertijd zijn we ook solidair met wat er in de wereld rondom ons gebeurt. Of het nu in Colombia, Syrië, Oekraïne of ergens anders is... Op dit moment gaat onze solidariteit uitdrukkelijk naar wie op de vlucht is voor het oorlogsgeweld in Oekraïne.

ласкаво просимо (laskavo prosimo), welkom in Oekraïens!

Heb je vragen of bezorgdheden?