Recyclagepark wegwijs

Toegang en betalen met je identiteitskaart

Je identiteitskaart is je toegangskaart en betaalmiddel in het recyclagepark. Betalen doe je met het saldo dat gekoppeld is aan je identiteitskaart. Dat saldo kan je met bancontact opladen op het recyclagepark.

 • Is je saldo negatief?
  Dan kan je het recyclagepark niet in- of uitrijden. Je kan het opladen met bancontact aan de betaalterminal in het recyclagepark.
 • Heb je geen bancontact?
  Dan moet je even naar het onthaal op het gemeentehuis. Enkel daar kan je met cash geld je saldo aanvullen.
 • Verenigingen en bedrijven
  Verenigingen en kleine bedrijven hebben geen identiteitskaart. Ze kunnen een aparte toegangskaart kopen bij het onthaal op het gemeentehuis. Die kaart kost 5 euro.

Een bezoek aan het recyclagepark uitgelegd in 6 stappen

 1. Het recyclagepark binnenrijden
  Rij met de wagen tot aan de slagboom. Steek je identiteitskaart in de kaartlezer. De slagboom gaat open. Je kan binnenrijden. Als de slagboom niet opengaat, verwittig je een parkwachter. Volg altijd de aangegeven rijrichting.
 2. Eerst afval afleveren waarvoor je niet moet betalen
  Rij het niet-betalende deel van het recyclagepark op. Los de verschillende afvalsoorten in de juiste containers.
 3. Buiten zonder betalen
  Geen andere afvalsoorten? Dan rij je naar de uitgang van het niet-betalende deel
 4. Daarna afval wegen en afleveren waarvoor je wel moet betalen
  Rij het betalende deel van het recyclagepark op. Rij met je voertuig op de Weegbrug In. Blijf tijdens het wegen in de auto zitten. Steek je identiteitskaart in de kaartlezer. De parkwachter registreert welke afvalsoort je gaat lossen. Per weegbeurt mag je maar één betalende afvalsoort leveren. Los de geselecteerde afvalsoort in de door de parkwachter aangeduide container.
 5. Nogmaals wegen
  Rij de Weegbrug Uit op. Steek je identiteitskaart in de kaartlezer. Blijf tijdens het wegen in de auto zitten. Na het wegen gaat de slagboom open. Als je nog andere betalende afvalsoorten bijhebt, dan herhaal je vanaf stap 4.  Als je alle betalende afvalsoorten gelost hebt, dan rij je naar de betaalzuil aan de uitgang.
 6. Betalen en buitenrijden
  Steek je identiteitskaart in de kaartlezer. Op het scherm van de betaalzuil zie je de gegevens van je bezoek. Bevestig ze op het scherm. De betaling gebeurt met het saldo dat aan je identiteitskaart gekoppeld is. Dat mag niet onder 0 euro bedragen, anders moet je je saldo opladen aan de bancontactzuil. Neem je ticket. De slagboom gaat open. Je kan het recyclagepark verlaten.
Recyclagepark
Recyclagepark
Oevelse dreef 35
2260 Tongerlo
België
014 54 27 03
08:30 - 12:00
13:00 - 16:10
Gesloten
08:30 - 12:00
13:00 - 16:10
08:30 - 12:00
13:00 - 16:10
13:00 - 16:10
09:00 - 15:00
Gesloten
Warning 1 juni gesloten