Kadaster Westerlo

Kadasterplannen zijn kaarten met daarop alle percelen grond en alle gebouwen in een bepaald gebied. Elk privaat perceel, bebouwd of onbebouwd, heeft een kadastraal nummer. Dat nummer wordt toegekend, in kaart gebracht (kadasterplannen) en verder aangevuld met onder meer de oppervlakte, de eigenaar en het kadastraal inkomen.

Het kadaster wordt onder andere gebruikt om de belasting op de onroerende voorheffing te berekenen.

Kadasterplannen raadplegen

De kadasterplannen kan je gratis raadplegen bij de dienst ruimtelijke ordening op het gemeentehuis, op de website Geopunt van de Vlaamse overheid en op de website van de federale overheidsdienst Financiën met de CadGIS-viewer. Op die openbare kadasterplannen vind je geen gegevens over de eigenaar van het perceel of gebouw.

Waar vind ik de gegevens van de eigenaar van een woning of een bouwgrond?

Als particulier kan je de gegevens van de eigenaar van een woning of bouwgrond aanvragen bij het kadaster. Online kan dat via MYMinfin, op papier met het aanvraagformulier hieronder. Je moet je aanvraag legitimeren. De aanvraag is niet gratis. Je kan zo ook de gegevens van de eigenaar van het appartement boven of de bouwgrond of het huis naast je in geval van problemen opvragen. Telefonisch kan je de gegevens niet opvragen.

pdf bestandAanvraagformulier uittreksel kadaster (1.04 MB)

Meer info...

Contactgegevens

Ruimtelijke ordening
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
14:00 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Na afspraak
18:30 - 20:30
Na afspraak