Parkeren in het centrum van Westerlo

In het centrum van Westerlo kan je, in tegenstelling tot heel wat dorps- en stadscentra, gratis parkeren. Maar je moet wel je parkeerschijf leggen.

Leg je parkeerschijf

De Grote Markt, de Vismarkt, de Rietstraat, de EJ Van Gansenstraat, de PE Peetersstraat en delen van de Boerenkrijglaan, de Sint-Lambertusstraat, de Nieuwstraat en de Polderstraat vormen een blauwe zone met meer dan 200 parkeerplaatsen. In die blauwe zone mag je van maandag tot zaterdag van 9 tot 18 uur twee uur gratis parkeren. Die plaatsen zijn dus bedoeld voor de klanten van de Westelse winkels en horecazaken en voor bewoners met een bewonerskaart. Parkeer niet op de trottoirs en pleintjes. De trottoirs en de pleintjes in het centrum zijn breed om het er aangenaam te maken voor voetgangers en om op woensdag de marktkramen te kunnen plaatsen. De trottoirs en pleintjes dienen dus niet om de auto op te parkeren... Foutparkeerders riskeren een boete.

Vier grote parkings voor langparkeerders

Voor wie langer in het centrum moet zijn, zijn er vier grote parkings: De Krekke (44 plaatsen), Denis Voetsstraat (125 plaatsen), De Busserstraat (48 plaatsen) en Hoveniersstraat (44 plaatsen). Op die plaatsen mag je onbeperkt en gratis parkeren.

BLAUWE ZONE_planneke parkings en blauwe zone_Westerlo.jpg

Bewonerskaart

Elk gezin uit de blauwe zone heeft recht op 1 bewonerskaart. De kaart is bruikbaar voor meerdere voertuigen. Wie een garage heeft of huurt, kan geen bewonerskaart krijgen.

Om een bewonerskaart aan te vragen kom je langs bij de dienst mobiliteit op het gemeentehuis. Je moet daar je voornaam, naam, adres en nummerplaten van je voertuigen opgeven en een verklaring op eer ondertekenen dat je geen garage hebt. Wat moet je meenemen? Een kopie van het inschrijvingsbewijs van het voertuig, als het voertuig niet op jouw naam ingeschreven is maar je wel het bestendig gebruik ervan hebt, dan kan je dit staven aan de hand van een kopie van het huurcontract, een verklaring van de firma,... Een bewonerskaart is 5 jaar geldig.

De bewonerskaart is gratis.

Contact

Mobiliteit
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
Belgi√ę
014 53 91 43
09:00 - 12:00
Na afspraak
14:00 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Na afspraak
18:30 - 20:30
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak