Gemachtigd opzichters

Al heel wat jaren zetten wijkwerkers, leerkrachten, wijkagenten en gemeentepersoneel als gemachtigd opzichters kinderen de straat over voor en na schooltijd. De laatste jaren zoeken we steeds meer geëngageerde overzetters. Samen met de scholen en de ouderverenigingen wil Westerlo daar mee voor zorgen! Ben jij ook zo begaan met de verkeersveiligheid van schoolkinderen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die dit tegen een kleine vergoeding wil doen!

Scholen, ouderverenigingen en gemeente slagen de handen in elkaar

Scholen, ouderverenigingen en gemeente gaan vanaf dit schooljaar nog intenser samenwerken om voor veilige schoolomgevingen te zorgen. Ouderverenigingen krijgen van de gemeente een budget verkeersveiligheid. Met dat budget kunnen ze een team vrijwilligers een vergoeding betalen voor hun taak als overzetter. De opzichters krijgen ook het nodige materiaal zoals hesjes, een tricolore armband, stopbordjes en een veiligheidsjas en een korte theoretische en praktische opleiding. Elke dag of maar een keer per week? Dat bepaal je zelf in overleg met de school.

Wat is een gemachtigd opzichter?

Gemachtigd opzichters begeleiden kinderen bij het oversteken van de straat. Ze geven kinderen aanwijzingen om iets te doen of niet te doen in overeenstemming met de verkeersregels. Ze kunnen kinderen verbieden om over te steken als de verkeersomstandigheden niet goed zijn. Ze mogen het verkeer niet regelen, processen-verbaal opstellen of je identiteit controleren. Ze kunnen wel overtredingen aangeven bij de politie of een klacht indienen.

Waar kunnen gemachtigd opzichters ingezet worden?

In de buurt van alle kleuter- en lagere scholen in Heultje, Oevel, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Westerlo en Zoerle-Parwijs. De school bepaalt de oversteekplaatsen die ondersteund moeten worden, dat kan in de dorpskern of aan een drukke weg in de buurt zijn.

Interesse?

Neem dan contact op met de school die je wil helpen.
 

Gemachtigd opzichter

Contact

Mobiliteit
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
014 53 91 43
09:00 - 12:00
Na afspraak
14:00 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Na afspraak
18:30 - 20:30
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak