Vervoer op maat

Op zoek naar vervoer op maat? In Westerlo kan je een beroep doen op de Mindermobielencentrale, de Rolmobiel en de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer. Op die manier is het mogelijk om mobiel te blijven en op bezoek te gaan bij je zoon of dochter, om een tandarts of dokter te raadplegen, om naar de winkel of de markt te gaan of om een tentoonstelling of een theatervoorstelling bij te wonen.

Mindermobielencentrale

De Mindermobielencentrale is een initiatief van OCMW Westerlo en werkt voornamelijk met vrijwilligers. De mindermobielencentrale heeft ook een beperkt aanbod voor rolstoelgebruikers. De mindermobielencentrale is niet bedoeld voor dringend ziekenvervoer.

Hoe reserveren?

Je kan telefonisch reserveren via 014 53 87 87 van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur. Je kan jouw reservatie ook e-mailen naar dienstencentrum@westerlo.be. Op zaterdag, zon- en feestdagen worden geen aanvragen behandeld. De vervoersaanvraag gebeurt ten minste twee dagen op voorhand, liever nog vroeger. Bij je reservatie geef je duidelijk dag en uur waarop je wenst gebruikt te maken van de mindermobielencentrale. Het OCMW neemt contact op met een chauffeur en regelt de afspraak.

Wat kost het?

  • 10 euro lidgeld per jaar of 5 euro voor een half jaar
  • Per rit betaal je 0,30 euro per gereden kilometer aan de chauffeur

Rolmobiel

De Rolmobiel is de dienst aangepast vervoer van Welzijnszorg Kempen. Je kan gebruiken maken van deze dienst als je je problemen hebt om je te verplaatsen. Rolstoelgebruikers kunnen ook gebruik maken van de dienst. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel vervoerd kan worden. Er wordt elke dag gereden van 6.30 uur tot 23 uur, inclusief zon- en feestdagen. Je kan maximaal een rit van 150 kilometer afleggen. Een begeleider kan gratis meerijden.

Hoe reserveren

Je kan telefonisch reserveren via 014 57 24 40. Dit kan elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Je kan jouw reservatie mailen naar aanvraag.rolmobiel@iok.be. E-mails verstuurd na 16 uur worden de volgende werkdag behandeld. Het reserveren van een rit gebeurt ten laatste twee werkdagen en maximum een maand vooraf. Wens je een terugrit? Vermeld dit dan zeker tijdens de reservatie met het gewenste vertrekuur.

Wat kost het?

Als gebruiker betaal je instapgeld en een tarief per kilometer. Dat tarief verschilt voor rolstoel- en niet-rolstoelgebruikers. Het tarief is verschillend naargelang het totaal aantal kilometers. Je betaalt enkel de kilometers die je zelf aflegt.

  • instapgeld 2 euro
  • tarief per kilometer voor ritten tot 25 km: 0,65 euro voor rolstoelgebruikers, anders 0,85 euro
  • tarief per kilometer voor ritten tot 50 km: 0,90 euro voor rolstoelgebruikers, anders 1,10 euro
  • tarief per kilometer voor ritten vanaf 51 km: 1,65 euro voor rolstoelgebruikers, anders 1,85 euro

Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Provincie Antwerpen

Met al je mobiliteitsvragen kan je ook terecht bij de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van de provincie Antwerpen op het nummer 0800 32 732. Medewerkers van de infolijn zoeken naar een oplossing op maat voor jouw vervoersvraag. Zij werken samen met alle vervoerspartners uit de provincie zoals onder andere ook de Mindermobielecentrale van Westerlo en de RolMobiel. Daarnaast kennen zij ook het aanbod van het openbaar vervoer, van de vervoersaanbieders met aangepaste liftbussen, van de lokale besturen en van de ziekenfondsen.

Lokaal Dienstencentrum TerHarte
Verlorenkost 22
2260 Westerlo
België
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten