Asfalteringswerken op hoofdwegen van en naar Oevel en Tongerlo

 • 19 maart 2021

In de paasvakantie van donderdag 8 tot woensdag 14 april zijn er werken op de hoofdwegen van en naar Oevel en Tongerlo. Het gaat over de heraanleg van 1,3 kilometer asfalt in de Tongerlostraat in Oevel, 1 kilometer asfalt in de Langstraat tussen Oevel en Tongerlo en 300 meter in de Meulemanslaan ter hoogte van Bouwmarkt Cevo. Vanaf 22 maart zijn er al voorbereidende werken aan de verkeersplateaus.

De eerste dag freest de aannemer een aantal centimeters asfalt van de huidige toplaag af, de dag erna legt hij een even dikke nieuwe toplaag asfalt aan. 

Hou er rekening mee, ook bijvoorbeeld als je op het recyclagepark in de Oevelse dreef of de Kinderclub in Tongerlo moet zijn.

Afvalophaling op dinsdag 13 april

Op dinsdag 13 april is er afvalophaling restafval en pmd. Die dag wordt er geasfalteerd in een deel van de Tongerlostraat. Zet de vuilzakken en containers op tijd buiten. De aannemer haalt ze op en plaatst ze aan de rand van de werfzone. Nadien komt hij de lege containers terug voor je deur plaatsen.

Planning

Vanaf 22 maart zijn er voorbereidende werken. Meer info op pdf bestandTot 2 april 2021 Voorbereidende werken aan oprijelementen asfalteringswerken Tongerlo en Oevel (802 kB).

 • donderdag 8 april
  frezen in Meulemanslaan en Langstraat
 • vrijdag 9 april
  asfalteren in Meulemanslaan en Langstraat
 • maandag 12 april
  frezen in Tongerlostraat
 • dinsdag 13 april
  asfalteren in Tongerlostraat tot Heieinde
 • woensdag 14 april
  asfalteren in Tongerlostraat van Heieinde tot net voorbij kruispunt met Taxandriastraat

Waar wordt asfalt vervangen?

 • Tongerlostraat Oevel
  van Taxandriastraat (klein stukje Oeveldorp aan kruispunt inbegrepen) tot aan Sterschotsbos (laatste huis nummer 116)
 • Langstraat Tongerlo
  van de Bosstraat (kruispunt inbegrepen) tot voor de Lange Nieuwstraat (aan overgang naar straatklinkers)
 • Meulemanslaan Tongerlo
  van de vroegere taverne Het Park tot aan het de Trannoyplein (kruispunten niet mee inbegrepen)

Omleidingen

Voor doorgaand verkeer zijn er meerdere omleidingen, maar je vermijdt beter de omgeving als je er niet moet zijn. Bewoners van de straten die heraangelegd worden en bezoekers van handelszaken in deze straten, kunnen na het passeren van de freesmachine voorzichtig door. Om de nieuwe asfaltlaag en je fiets, auto of schoenen niet te beschadigen kan je de dag nadien, onmiddellijk nadat de asfalteringsmachine is gepasseerd, enkele uren niet op de nieuwe laag asfalt.